Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Financiële fondsen op winst in rode AEX

Financiële fondsen op winst in rode AEX

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index in Amsterdam stond woensdagmiddag in het rood, ondanks stevige winsten voor financiële fondsen als ING en ABN AMRO. Het verlies van zwaargewicht techinvesteerder Prosus liet zich voelen. Elders in Europa stonden graadmeters op winst. De heropening van de economieën in de verschillende landen bleef de stemming ondersteunen. Ook reageren beleggers op het herstelplan van de Europese Commissie.

De AEX-index stond kort na de openingsbel op Wall Street 0,7 procent in de min op 527,55 punten. De MidKap klom 1,2 procent tot 724,35 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt stegen tot 1,7 procent.

Voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen zei dat de EU al haar financiële kracht moet inzetten voor het herstel uit de coronacrisis. Brussel wil onder meer 750 miljard euro gaan lenen op de financiële markten voor een herstelplan voor de EU-landen, waarvan 500 miljard aan de lidstaten wordt geschonken, bovenop een meerjarenbegroting van 1100 miljard euro.

Dalers

Prosus was de sterkste daler in de AEX met een verlies van 5,8 procent door de oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China. De Amerikaanse president Donald Trump verklaarde nog deze week met maatregelen tegen China te komen, naar aanleiding van de bemoeienissen van Peking met Hongkong. Prosus heeft onder meer een belang in het Chinese internetbedrijf Tencent. Sowieso doen spanningen tussen de economische grootmachten de beurswaarde van techbedrijven doorgaans geen goed.

Sterkste stijger in de AEX was ING met een winst van ruim 6 procent. Branchegenoot ABN AMRO steeg 5,6 procent. De financiële fondsen werden vooruit geholpen door de gestegen rente en de aankondiging van de Europese Centrale Bank om meer schuldpapieren op te kopen.

Air France-KLM

In de MidKap won Air France-KLM 3,1 procent. Het aandeel klom een dag eerder ruim 10 procent door het geleidelijk opheffen van de reisbeperkingen in Europa. Ook de andere Europese luchtvaartmaatschappijen en reisorganisaties gingen opnieuw vooruit.

In Parijs zaten autobouwers weer in de lift na het reddingsplan van 8 miljard euro van de Franse overheid voor de sector. PSA, de eigenaar van Peugeot en Citroën, klom 5,6 procent. Concurrent Renault ontvouwde de nieuwe plannen om de samenwerking met Nissan en Mitsubishi te versterken en werd haast 15 procent meer waard.

De euro bleef was 1,0992 dollar waard, tegen 1,0979 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 2 procent minder op 33,65 dollar. Brentolie werd 2,2 procent goedkoper op 35,37 dollar.

Lees over dit aandeel ook

  1. 19 apr Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 19 apr Chippers bezorgen AEX weekverlies en aftellen tot de bitcoin halving 3

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

860,01 19 apr
-5,35 -0,62%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links