Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Aandeelhouders NXP stemmen tegen miljoenenbonus bestuurders

Gepubliceerd op 27 mei 2020 15:59 | Views: 2.246

NXP SEMICONDUCTORS EO-,20 27 nov

134,74 +1,98 (+1,49%)

NXP Semiconductors NV 27 nov

158,94 +1,27 (+0,81%)

EINDHOVEN (ANP) - Vertrekkend topman Rick Clemmer van chipbedrijf NXP Semiconductors en de inkomend topman Kurt Sievers kunnen mogelijk fluiten naar hun bonussen. Aandeelhouders stemden woensdag in grote meerderheid tegen het beloningspakket voor de bestuurders. Dat bevestigde een woordvoerder van NXP.

Bij Clemmer ging het onder meer om een aandelenpakket te waarde van 17,5 miljoen dollar. De nieuwe baas Sievers wordt bij een eventuele overname (change of control) een vergoeding van bijna 54 miljoen dollar in het vooruitzicht gesteld. Aandeelhouders staken daar dus een stokje voor.

Directeur Rients Abma van beleggersorganisatie Eumedion stelde dat aandeelhouders het zat zijn en het agendapunt om die reden verwierpen. De stemming in Nederland is slechts 'adviserend', dus juridisch niet bindend. Wel zal het NXP-bestuur volgens Abma de stemresultaten "beoordelen" en de aandeelhoudersopvattingen nauwkeurig tot zich nemen. "Of de bonussen worden verlaagd, is dus nog zeer de vraag."

De benoeming van Sievers kreeg wel de goedkeuring van de aandeelhouders. Daardoor kan hij meteen aan de slag als opvolger van Clemmer die sinds 2009 de leiding had over NXP. De Amerikaan en is nog niet helemaal weg bij het bedrijf. Om een soepele overgang te garanderen, blijft hij als adviseur aan de onderneming verbonden.

De 51-jarige Sievers werkt al sinds 1995 bij NXP, dat toen nog een chipdivisie van Philips was. De Duitser bekleedde de afgelopen tijd al de functie van president, waarmee hij min of meer de tweede in rang was in het bestuur van het technologiebedrijf. Sievers zal deze functie gaan combineren met zijn rol als topman.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NXP SEMICONDUCTORS EO-,20 100% zegt verkopen 2 stemmen
NXP Semiconductors NV 100% zegt verkopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 jan de vakman 27 mei 2020 18:19
    Zulke bonussen zijn natuurlijk ronduit absurd en richting het gewone personeel en ook de aandeelhouders zwaar aso!!
    Waarom doen de nederlandse chippers het opeens super slecht,ik heb van geen enkel bedrijf iets negatiefs zien langskomen en als er 1 sektor is die van het nieuwe werken gaan profiteren dan zijn het de chipboeren wel!!
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare