Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ING en taxateurs werken aan duurzame standaard

Gepubliceerd op 27 mei 2019 11:53 | Views: 3.422

ING 05 jun

7,13 +0,57 (+8,64%)

AMSTERDAM (AFN) - ING werkt samen met de tien grootste taxatiebureaus aan een model om verduurzaming van kantoren op een eenduidige wijze te taxeren. De taxateurs, die bij elkaar goed zijn voor een marktaandeel van 70 procent in Nederland, testen momenteel een nieuwe standaard bij waardebepaling van kantoorpanden. Daarna gaan ze onder meer met woningen aan de slag.

Nu loont het nog niet altijd voor vastgoedeigenaren om hun woning of kantoorruimte te verduurzamen, omdat onduidelijk is voor kopers hoeveel waarde er is toegevoegd. ING verwacht dat hier verandering in komt door het nieuwe taxatiemodel. Vastgoedeigenaren krijgen dan een prijsprikkel om in verduurzaming te investeren. Volgens de grootste Nederlandse bank levert een duurzaam kantoorpand gemiddeld 10 procent hogere huur op vergeleken met een niet-duurzame tegenhanger.

De nieuwe taxatiemethode bestaat uit negentien duurzaamheidsindicatoren, die volgens ING een objectief beeld moeten geven van de waarde van verduurzamingsmaatregelen. Taxateurs komen in juni met feedback over de toepassing van de nieuwe methode.

ING stelt zich ten doel om het nieuwe taxatiemodel tot marktstandaard uit te laten groeien. De bank voerde onlangs onderzoek uit onder de tien grootste taxateurs en constateerde dat ieder een andere methode toepast. Ook gaan de huidige modellen volgens de kredietverlener niet ver genoeg. ''Het komt vaak neer op enkel het vastleggen van kenmerken, zonder daar een waarde aan te koppelen.''

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING 78% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

ING Groep

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Knight V 27 mei 2019 16:43

    Allemaal leuk en aardig, maar waarom is marktwaarde altijd hoger dan de herbouw waarde bij particuliere koop woningen.

    Moeten taxateurs niet gewoon huizen taxeren op basis van herbouw waarde.

    Dan kunnen starters normale huizen kopen ipv een miljoentje neertellen voor 100m2 in Adam of denk ik nu te simpel of willen wij allemaal aan huizenmarkt verdienen.

3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare