Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fiat en Renault uitblinkers op beurzen

Fiat en Renault uitblinkers op beurzen

AMSTERDAM (AFN) - Op de Europese beurzen waren Fiat en Renault maandag in trek na fusienieuws van de beide autobouwers. Het algehele beurssentiment was eveneens positief. Beleggers deden het wel rustig aan aangezien de belangrijke financiële markten in Londen en New York gesloten zijn. Verder bleef de aandacht uitgaan naar de handelsstrijd tussen de Verenigde Staten en China.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,7 procent in de plus op 550,97 punten. De MidKap won 0,8 procent tot 755,05 punten. De beursgraadmeters in Frankfurt en Parijs stegen tot 0,7 procent.

Aan het handelsfront zei de Amerikaanse president Donald Trump tijdens een bezoek aan Japan dat hij nog niet klaar is om tot een handelsdeal te komen met China. Trump verwacht wel dat ''ergens in de toekomst'' een handelsakkoord zal worden gesloten tussen de twee economische grootmachten.

Fiat Chrysler

Autobouwer Fiat Chrysler maakte een koerssprong van 12,6 procent in Milaan. De Italiaans-Amerikaanse onderneming heeft een fusievoorstel gestuurd aan het bestuur van zijn Franse branchegenoot Renault, na besprekingen tussen beide partijen. Als Fiat Chrysler en Renault samensmelten, ontstaat er een autofabrikant die jaarlijks circa 8,7 miljoen wagens verkoopt. Renault kreeg er in Parijs 12 procent bij.

Alle 25 hoofdfondsen op het Damrak gingen omhoog. Staalproducent ArcelorMittal voerde de stijgers aan met een winst van 1,6 procent. Ook in de MidKap waren geen dalers te bekennen. Postbedrijf PostNL stond bovenaan met een plus van ruim 2 procent.

Oslo Børs

Bij de kleinere bedrijven bleef Euronext ongewijzigd. Beursuitbater Nasdaq geeft zich officieel gewonnen in de overnamestrijd met zijn branchegenoot Euronext om Oslo Børs. Het Amerikaanse bedrijf trekt zijn bod op alle uitstaande aandelen van de Noorse beurs in.

De euro was 1,1198 dollar waard tegen 1,1204 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,6 procent tot 58,27 dollar. Brentolie werd 0,1 procent goedkoper op 68,64 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
Renault

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. taurus86 28 mei 2019 08:04
    Een nieuwe 'Olivetti saga' voor Italië.
    Deze fusie, met in het achterhoofd dat Honda de produktie in Swindon (GB) definitief gaat stoppen; de autowereld gaat de volgende reorganisatieslag in.
    Voor Salvini zal het betekenen, dat hij aan de EU nog meer noodzaak gaat laten zien om snel de geldsluis een bééétje verder open te zetten.
    Fiat niet meer zelfstandig; er bestaat nauwelijks een groter drama voor de Italianen.
    Alleen de uiteindelijke invoering van de 'Zeuro' wordt een groter drama, maar zal als een "overwinning" gevierd gaan worden.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 09:35
    858,67
    -0,77% -6,69
  2. Renault 09:20
    47,450
    -2,81% -1,370

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links