Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

SnowWorld handhaaft prognose

Gepubliceerd op 27 mei 2015 om 08:16 | Views: 4.250

SnowWorld 21 okt

14,00 0,00 (0,00%)

ZOETERMEER (AFN) - SnowWorld verwacht nog steeds dat het bedrijfsresultaat (ebitda) en de operationele winst over het boekjaar 2014/2015 hoger zullen uitkomen dan een jaar geleden. Dat meldde de uitbater van skihallen woensdag bij de publicatie van de cijfers over de eerste helft van zijn gebroken boekjaar.

In de eerste jaarhelft zag SnowWorld de ebitda op 8,3 miljoen euro uitkomen, gelijk aan een jaar eerder. De operationele winst dikte met 3,7 procent aan tot 4,2 miljoen euro. Dat kwam onder meer door lagere rentelasten. De omzet nam met 2,6 procent af tot 18 miljoen euro, aldus de onderneming.

Een belangrijke oorzaak van de omzetdaling is een slechte maand maart, aldus SnowWord. Een vroege voorjaarsvakantie heeft ervoor gezorgd dat het wintersportseizoen enkele weken eerdere eindigde dan vorig jaar. Voor SnowWorld zijn de eerste zes maanden van het boekjaar verreweg de belangrijkste van het jaar, waarin ruim 70 procent van de jaaromzet wordt gegenereerd.

Maar hoewel er ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder 7 procent minder pistetickets werden verkocht omschreef SnowWorld de daling van de opbrengsten als ,,beperkt'' vanwege de gestegen verkoopprijzen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
SnowWorld

Gerelateerd

SnowWorld

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links