Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kardan buigt verlies om in winst

AMSTERDAM/TEL AVIV (AFN) - De Israëlische investeringsmaatschappij Kardan heeft in het eerste kwartaal een winst van 3 miljoen euro in de boeken gezet. Een jaar eerder bleef onder de streep nog een verlies van ruim 22 miljoen euro staan. Dat maakte het aan de beurs in Amsterdam genoteerd bedrijf dinsdag bekend.

Kardan zag de inkomsten het afgelopen kwartaal fors oplopen, van 41,7 miljoen naar 56,3 miljoen euro. Alle belangrijke deelnemingen van de investeringsmaatschappij lieten positieve operationele resultaten zien, dankzij hogere omzetten en betere kostenbeheersing. Vooral de financiële activiteiten kenden volgens Kardan een sterk eerste kwartaal.

Kardan gaf geen concrete prognoses voor de rest van het jaar. Wel gaf het bedrijf aan dat de operationele resultaten bij zijn dochterondernemingen dit jaar verder zullen blijven verbeteren. Daarnaast ligt de nadruk op het genereren van cash om schulden af te lossen.

,,Wij zij momenteel in onderhandeling over een aantal verschillenden mogelijkheden om dit te doen'', zei topman Shouky Oren. ,,Wij zijn vastbesloten te slagen.'' In het eerste kwartaal van 2014 betaalde Kardan circa 68 miljoen euro terug aan schuldeisers.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links