Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Zweden verhoort Muller pas in najaar'

STOCKHOLM (AFN) - Voormalig Saab-topman Victor Muller zal waarschijnlijk pas in het najaar door de Zweedse justitie worden verhoord. Dat zei hoofdaanklager Olof Sahlgren maandag tegen het blad DagensIndustri. Muller wordt samen met drie andere voormalige Saab-bestuurders verdacht van belastingontduiking of medeplichtigheid daaraan.

Sahlgren wil voor het verhoor al het materiaal hebben dat in beslag is genomen bij een doorzoeking van het kantoor van sportautofabrikant Spyker, dat nu onder leiding staat van Muller. Die inval vond vorige week plaats in het kader van een rechtshulpverzoek van de Zweden. Om dat in handen te krijgen moet Nederland de papieren naar Zweden sturen. Daar kan volgens Sahlgren enige tijd overheen gaan omdat daar een gerechtelijk bevel voor is vereist.

De hoofdonderzoeker van de Zweedse belastingdienst Johan Lundberg zei afgelopen weekeinde in DagensIndustri heel zeker te zijn van zijn zaak tegen de Saab-bestuurders. Onder meer Muller zou via de Antillen geld hebben doorgesluisd naar zijn Spaanse bankrekening.

Muller was maandag niet bereikbaar voor commentaar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links