Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

S&P negatiever over Heineken

Gepubliceerd op 27 april 2020 19:10 | Views: 3.093 | Onderwerpen: levensmiddelen

Heineken 06 jul

83,64 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Kredietbeoordelaar Standard & Poor's is negatiever over Heineken. Volgens de firma staat de brouwer voor een daling van de omzet dit jaar van 15 tot 20 procent op jaarbasis. Het bedrijfsresultaat zal daarbij met een nog groter percentage zakken. Reden voor S&P de outlook voor Heineken te verlagen van stabiel naar negatief.

Concreet betekent dit dat de kredietbeoordelaar de huidige rating van BBB+ verlaagt, als de bierverkopen buitenshuis dit jaar lager uitvallen dan verwacht. Daarnaast komt S&P met een rekensom met betrekking tot het bedrijfsresultaat in verhouding tot de schuldpositie. Als deze negatiever uitpakt, kan dat voor S&P ook een reden zijn om het oordeel op Heineken te verlagen.

S&P benadrukt dat Heineken eerder ook heeft aangegeven dat de waarde van de dollar en de euro, ten opzichte van valuta in opkomende economieën negatief kunnen uitpakken voor de brouwer. Om de crisis te doorstaan is Heineken drukdoende met het verlagen van de kosten. Volgens S&P zal de situatie voor Heineken pas verbeteren als corona-restricties worden weggenomen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Heineken 56% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

levensmiddelen

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Heineken

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 FlashHenk 27 april 2020 21:30
    quote:

    Pensioenpot schreef op 27 april 2020 20:31:


    Alle Amerikaanse rating bureaus zijn een lachertje. Amerika waarderen op AAA


    D'r is natuurlijk geen analist die Amerika durft af te waarderen. Anderzijds kunnen ze zoveel dollars bijdrukken als ze willen, dus het risico op default is inderdaad klein.
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare