Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Renault vaart wel bij grote vraag naar SUV's

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Renault heeft in het eerste kwartaal flink geprofiteerd van de sterke vraag naar zijn SUV-modellen, waaronder de Captur en de Kadjar. De op een na grootste autobouwer van Europa wist zijn omzet mede hierdoor stevig op te voeren.

Renault zag de verkopen oplopen tot 13,1 miljard euro. Dat is een kwart meer dan in het eerste kwartaal vorig jaar in de boeken ging. Daarbij moet wel opgemerkt worden dat de opbrengsten van de Russische Lada-producent AvtoVAZ, waarin Renault een meerderheidsaandeel heeft, vorig jaar nog niet in de cijfers waren meegenomen. Exclusief AvtoVAZ bedroegen de kwartaalopbrengsten 12,6 miljard euro, wat zou neerkomen op een omzetstijging van 20 procent.

Alles bij elkaar verkocht Renault afgelopen kwartaal bijna 874.000 auto's. Dat is 15 procent meer dan een jaar eerder. Eigen merk Renault en Dacia liepen zelfs nog nooit zo goed in de eerste drie maanden van een jaar. Op de belangrijke Europese markt gingen de concernverkopen met een tiende vooruit, voornamelijk gedreven door de grote populariteit van de Kadjar, de Clio 4, de Captur en de Duster.

Lees over dit aandeel ook

  1. 21 mrt ACEA: Europese autoverkoop verder omhoog
  2. 05 feb Elkann: "Stellantis niet op zoek naar fusie"

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Renault

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Traveler@repair 27 april 2017 22:24
    oeps, dat is bijna 15.000 euro per stuk ! Af fabriek is heel veel, dat is wel inclusief de vrachtwagens, ok en de topmodellen, espace+ . Als je uitrekent inclusief DACIA een instappertje rond de 10 mille verkoop, inclusief 21% Boekhoudkundige Tegenwerkende Werkverschaffingspremie en de Burger Pest Manipulaties inclusief de advertentiekosten / marge importeur en alle transporten kom je op een produktiekosten van 3 a 4 mille voor een complete auto, ja inclusief ontwerpkosten !!
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links