Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Gazprom profiteert van Europese vraag

MOSKOU (AFN/BLOOMBERG) - De Russische gasproducent Gazprom heeft afgelopen jaar fors meer winst gemaakt. De wereldmarktleider op het gebied van gas profiteerde vooral van de stijgende vraag naar de delfstof vanuit Europa. De levering naar landen in Europa steeg afgelopen jaar naar recordhoogte.

Gazprom boekte in 2016 een winst van omgerekend meer dan 15 miljard euro. Dat betekende een stijging van 21 procent ten opzichte van een jaar eerder. De omzet van het concern viel met ruim 98 miljard euro iets hoger uit dan een jaar eerder.

Europa is de belangrijkste afzetmarkt voor Gazprom. De omzet uit die leveringen steeg afgelopen jaar met 12,5 procent. De Russen voorzien hier ook voor 2017 een groei met dubbele cijfers. Gazprom is goed voor circa een derde van alle gasleveringen aan Europa.

Onlangs werd bekend dat meerdere Europese energiebedrijven gaan meebetalen aan een nieuwe pijplijn North Stream 2. Voor Gazprom is dat een belangrijk project gelet op de toekomstige gasleveringen aan Europa.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links