Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX opent Koningsdag in mineur

AEX opent Koningsdag in mineur

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam kleurde donderdag rood. De beurs is open, maar veel handelaren zijn vrij vanwege Koningsdag. De aandacht gaat vooral uit naar elders in Europa, waar een stroom aan bekende bedrijven de boeken opende. Verder staat het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) op de rol.

De AEX stond in het eerste handelsuur 0,5 procent lager op 521,81 punten. De MidKap verloor 0,1 procent tot 777,12 punten. De graadmeters in Frankfurt, Londen en Parijs verloren tot 0,6 procent.

Vopak leverde in Amsterdam 0,6 procent in. Het tankopslagbedrijf ziet af van de overname van de activiteiten van het Antwerpse scheepvaartconcern Exmar op het gebied van opslag en behandeling van vloeibaar gemaakt aardgas (LNG).

Stijger

Digitaal beveiliger Gemalto was in de AEX veruit de sterkste stijger met een winst 1,9 procent. Verf- en chemieconcern AkzoNobel sloot de rij met een verlies van 2,3 procent.

In Frankfurt stonden Deutsche Bank en Lufthansa bij de sterkste dalers na hun kwartaalupdate. Lufthansa (min 1,6 procent) bleef voorzichtig over de vooruitzichten voor 2017. Daarin loopt de omzet naar verwachting wel flink op, maar blijft de operationele winst waarschijnlijk enigszins achter bij het peil van 2016. Deutsche Bank (min 2,7 procent) boekte in het eerste kwartaal ruim twee keer meer winst dan een jaar eerder, maar de opbrengsten vielen juist wat tegen.

Verwachtingen

Chemie- en farmacieconcern Bayer won 3,1 procent nadat het de verwachtingen voor het hele jaar had opgeschroefd. Branchegenoot BASF verloor 2,4 procent nadat het de boeken opende.

In Londen was Lloyds een opvallende winnaar met een winst van 3,2 procent. De bank verhoogde de verwachtingen voor de rentemarges dit jaar en wist meer winst te behalen dan waar alom rekening mee werd gehouden. Branchegenoot BBVA (min 1,1 procent) deed in Madrid een stapje terug ondanks een forse stijging van de winst.

Blikvangers

Total was in Parijs een van de blikvangers na zijn handelsupdate. Het aandeel verloor 0,5 procent. In Helsinki maakte Nokia een koerssprong van 4,4 procent, na de melding dat de fabrikant van netwerkapparatuur de afgelopen maanden meer geld wist op te halen met zijn octrooien.

De euro werd voor 1,0905 dollar verhandeld, tegen 1,0867 dollar bij het slot van de Europese beurzen op woensdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,7 procent tot 49,26 dollar. Brent stond 0,6 procent in het rood op 51,50 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17:57 AEX lager gesloten na tegenvallers uit VS
  2. 10:59 Adyen drukt op AEX 1

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links