Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Eerste dividend ooit voor Samsung

SUWON (AFN/BLOOMBERG) - Samsung gaat voor het eerst in zijn geschiedenis een dividend uitkeren aan zijn aandeelhouders. Dat werd donderdag bekendgemaakt bij de presentatie van de definitieve jaarcijfers van het Koreaanse technologieconcern.

Het bedrijf geeft daarmee een klein beetje toe aan kritiek van de activistische Amerikaanse aandeelhouder Paul Elliott Singer. Die riep de afgelopen tijd op tot grote aanpassingen bij het concern. Zo moest Samsung zijn bedrijfsstructuur aanpassen om zo familiaire krachten te verminderen, meer onafhankelijke bestuurders benoemen en een extra beursnotering nemen aan de Amerikaanse schermenbeurs Nasdaq.

Ook vroeg Singer om dividend, in totaal 30 miljard Koreaanse won. Samsung komt nu met een directe uitkering aan zijn aandeelhouders van 7000 won per aandeel, iets minder dan 6 euro, maar gaat daarbij ook in twee stappen voor 40 miljard won aan aandelen intrekken die het zelf in bezit heeft.

Winst

Samsung behaalde in het eerste kwartaal overigens een winst van 7,5 biljoen won. Dat is meer dan analisten hadden voorzien. Eerder was al bekendgemaakt dat de omzet vorig kwartaal uitkwam op zo'n 50 biljoen won. Stevige verkopen van chips en displays compenseerden daarbij het fiasco met smartphone Galaxy Note 7.

Samsung zag zich gedwongen de Note 7 helemaal terug te roepen, vanwege brandgevaarlijke batterijen. Eind vorige maand werden nieuwe smartphones gepresenteerd, die dat debacle weer moeten doen vergeten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links