Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Winstgroei voor GlaxoSmithKline

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse farmaceut GlaxoSmithKline heeft voor het eerst sinds 2013 de kwartaalwinst ten opzichte van een jaar eerder zien groeien. Dat bleek woendag uit een handelsbericht van de pillengigant.

Glaxo realiseerde een winst per aandeel, exclusief enkele posten, van 19,8 pence. Analisten hielden rekening met een winst per aandeel van 17,9 pence. De laatste keer dat Glaxo zijn kwartaalresultaat op jaarbasis zag groeien was in de derde verslagperiode van 2013. Concreet kwam het resultaat overigens uit op 1,1 miljard pond. Het concern boekte een omzet van ruim 6,2 miljard pond, 11 procent meer dan een jaar eerder.

Het bedrijf profiteerde het afgelopen kwartaal naar eigen zeggen van sterke verkopen van onder meer nieuw gelanceerde HIV-medicijnen. Dat woog op tegen de dalende opbrengsten uit zijn voormalig kaskraker, astmamedicijn Advair.

Half maart bleek dat de huidige topman Andrew Witty over een jaar vertrekt. De 51-jarige Witty heeft sinds 2008 de leiding over Glaxo en werd de afgelopen jaren fel bekritiseerd door investeerders, vanwege de tegenvallende beurskoers van GSK, zwakke verkopen in de Verenigde Staten en het gebrek aan veelbelovende nieuwe medicijnen in ontwikkeling. Daarnaast kreeg het bedrijf vorig jaar een stevige boete vanwege een omkoopschandaal in China.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links