Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Coronamaatregelen wegen zwaar op economie, maar zijn nodig'

PARIJS (AFN/RTR) - De bestrijding van de corapandemie zorgt voor grote economische ontwrichting. Toch moeten overheden vergaande crisismaatregelen niet schuwen. Dat stelt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO).

Elke maand dat grote economieën in een zogeheten lockdown verkeren, drukt dat volgens OESO-secretaris-generaal José Ángel Gurría met ongeveer 2 procentpunt op hun jaarlijkse economische groei. "Alleen al in de toeristische sector daalt de productie tussen de 50 en 70 procent in deze periode. Veel economieën zullen een recessie doormaken."

De OESO heeft niettemin de indruk dat overheden hun inspanningen om de verspreiding van het virus in bedwang te houden verder zouden kunnen intensiveren. Regeringen moeten volgens Gurría ook met krachtigere, beter gecoördineerde maatregelen komen om de economische klappen op te vangen.

"De hoge kosten die de volksgezondheidsmaatregelen vandaag met zich meebrengen, zijn noodzakelijk om veel tragischere gevolgen en een nog grotere impact op onze economieën morgen te voorkomen", stelt hij. "Miljoenen doden en ingestorte gezondheidszorgsystemen zullen ons financieel en als samenleving decimeren, dus het vertragen van deze epidemie en het redden van mensenlevens moet de eerste prioriteit van de overheid zijn."

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 maart 2020 14:48
    quote:

    Pavlov44 schreef op 27 maart 2020 14:15:

    2 procentpunt lagere groei per maand lockdown? Is toch prachtig, kunnen we voortaan 12 maanden per jaar niks doen en de economie krimpt maar 24%, ideaal lijkt me.
    Het leven leidt (bij gemiddeld 80 jaar leven, 17 miljoen inwoners en een perfect gelijke verdeling tussen leeftijdsgroepen) tot zo;n 17000 doden per maand. Alleen al in dit land dus.

    Even om de angst bingo van iedere dag nog verder in perspectief te plaatsen.

    Fijn he, zo'n gemeenschappelijke onzichtbare vijand?
    Ik ga dan toch liever voor de UFO's of chemtrails oid.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links