Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Nieuws rond Zuidas positief voor Heijmans'

Gepubliceerd op 27 maart 2020 11:50 | Views: 2.051

Heijmans 17:39

7,44 +0,05 (+0,68%)

AMSTERDAM (AFN) - ING verwelkomt het nieuws dat de overheid heeft besloten de resterende werkzaamheden rond het Zuidasdok opnieuw aan te besteden en dat de samenwerking van Heijmans met Hochtief en Fluor bij het project naar verwachting in goed onderling overleg kan worden ontbonden.

De nieuwe aanpak voor het project waarbij de ringweg A10 bij de Amsterdamse Zuidas in een tunnel wordt aangelegd om meer ruimte te maken voor openbaar vervoer, gaat uit van het gunnen van meer, maar kleinere opdrachten.

ING stelt dat daarmee het project beter beheersbaar zal worden. Heijmans denkt "zeker mee te dingen" naar een aantal van die deelprojecten. Het bedrijf gaf aan geen negatieve impact op de resultaten te verwachten door de ontwikkelingen.

Vertraging

Het ambitieuze project liep al vroeg vertraging op. De extra kosten voor het project, dat gezamenlijk wordt gefinancierd door het Rijk, de provincie Noord-Holland, Vervoerregio Amsterdam en de gemeente Amsterdam, bedragen 700 miljoen à 1 miljard euro. Volgens ING was het aandeel van Heijmans vrij beperkt. Wel is er negatieve aandacht in de media besteed aan het project wat voor langere tijd niet hielp voor de koers van Heijmans, aldus de bank.

Het advies voor Heijmans staat op buy, met een koersdoel van 10,50 euro. Het aandeel noteerde vrijdag omstreeks 11.10 uur een min van 2,2 procent op 5,40 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Heijmans 71% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

Heijmans

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare