Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'AEX koerst af op sterke weekwinst'

Gepubliceerd op 27 maart 2020 08:17 | Views: 10.669

AEX 03 mrt

663,35 +0,09 (+0,01%)

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam begint vrijdag naar verwachting met verlies. Ook de andere Europese beurzen zullen waarschijnlijk lager openen na de recente sterke opleving. Beleggers lijken steeds meer vertrouwen te krijgen in de omvangrijke steunmaatregelen van de centrale banken en overheden om de economie door de coronacrisis heen te loodsen. De AEX-index steeg deze week al drie dagen op rij en stevent af op een weekwinst van bijna 12 procent. Op Wall Street liet de Dow-Jonesindex de afgelopen drie dagen de sterkste stijging sinds 1931 zien.

In Europa zijn de EU-leiders het niet eens geworden over het snel inzetten van extra miljarden aan noodsteun om de coronacrisis te bestrijden. De inzet van het Europese noodfonds ESM, dat een leencapaciteit van 410 miljard euro heeft, stuit op verdeeldheid. Een voorstel van negen leiders om gezamenlijk euro-obligaties te gaan uitgeven, is voor sommige landen waaronder Duitsland en Nederland onbespreekbaar.

De Chinese president Xi Jinping heeft de G20-landen opgeroepen om hun importtarieven te verlagen om de wereldeconomie een signaal te geven van vertrouwen. Importheffingen waren een belangrijk wapen van de Amerikaanse president Donald Trump in de handelsoorlog met China. Daarnaast verzekerde Xi in een telefoongesprek met Trump dat China open en transparant is over het coronavirus, in een reactie op de kritiek dat de Chinese autoriteiten de uitbraak in de stad Wuhan eind vorig jaar veel te lang onder de pet hebben gehouden. Trump uitte na het gesprek "veel respect" voor China.

Signify

Op het Damrak kondigde verlichtingsbedrijf Signify aan het dividend te schrappen en de verwachtingen los te laten. Daarnaast verklaarde bouwbedrijf Heijmans geen negatieve impact op de financiële resultaten te verwachten nu de overheid heeft besloten de resterende werkzaamheden rond het Zuidasdok opnieuw aan te besteden.

HAL bracht donderdag na de slotbel de resultaten naar buiten. De investeerder voerde de winst afgelopen jaar flink op dankzij de verkoop van het belang in optiekketen GrandVision aan brillenreus EssilorLuxottica. De afgelopen tijd zijn door de coronacrisis de deelnemingen van HAL in beursgenoteerde bedrijven echter zo'n 1,8 miljard euro minder waard geworden.

Brill

Ook Brill kwam nog met jaarcijfers. De uitgever van wetenschappelijke literatuur sloot 2019 af met een hogere omzet. Het bedrijf wist dankzij e-books en ander digitaal materiaal een daling van de verkoop van gedrukte boeken op te vangen. Dankzij lagere kosten steeg ook de operationele winst.

De euro was 1,1050 dollar waard, tegen 1,1024 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie steeg 1,7 procent in prijs tot 22,99 dollar. Brentolie werd 0,2 procent duurder op 26,39 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 58% zegt kopen 12 stemmen

Gerelateerd

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 Onderbouwer 27 maart 2020 08:44
  quote:

  het zwaard schreef op 27 maart 2020 08:42:


  Onderbouwer; Denk je nu echt dat ze in de VS niet weten hoe gevaarlijk deze Corona crisis is? Dit lijkt mij niet sterk onderbouwd !


  Je wil niet weten hoeveel naievelingen er in de wereld zijn. Zolang trump zegt dat er niks aan de hand is, is er niks aan de hand.
 2. forum rang 7 Lepre Chaun 27 maart 2020 08:45
  De Chinese president Xi Jinping heeft de G20-landen opgeroepen om hun importtarieven te verlagen om de wereldeconomie een signaal te geven van vertrouwen.

  Trump uitte na het gesprek "veel respect" voor China.

  Een voorstel van negen leiders om gezamenlijk euro-obligaties te gaan uitgeven, is voor sommige landen waaronder Duitsland en Nederland onbespreekbaar.

  Nou die gaan er dus gewoon komen .
 3. Traveler@repair 27 maart 2020 09:12
  Trump met congres en senaat doen dollarstijging even een halt toeroepen.
  Aandelen, olie, goud zilver - momenteel wat meer in de verkoop zo voor het weeekeinde, logisch, correcties en afkondigingen gebeuren tegenwoordig nogal eens in het weekeinde en het staat ( aandelen ) te hoog gezien de te verwachten "prestaties" van velen. Wat me verbaasd is dat supermarktketes en hun leveranciers mee gedaald zijn. Die kunnen bijkans vragen wat ze willen. Raar dat die meegezakt zijn. Is dat paniekvoetbal ?
 4. dapperedodo 27 maart 2020 09:36
  quote:

  Lepre Chaun schreef op 27 maart 2020 08:45:


  De Chinese president Xi Jinping heeft de G20-landen opgeroepen om hun importtarieven te verlagen om de wereldeconomie een signaal te geven van vertrouwen.

  Trump uitte na het gesprek "veel respect" voor China.

  Een voorstel van negen leiders om gezamenlijk euro-obligaties te gaan uitgeven, is voor sommige landen waaronder Duitsland en Nederland onbespreekbaar.

  Nou die gaan er dus gewoon komen .


  Tuurlijk wij gaan weer betalen en gaan weer zwaar bezuinigen en pikken het gewoon van de burger gek zijn we het wordt tijd voor een echte leider die zegt klaar af wij gaan Nexit.

  Echt zo klaar mee om alleen maar af te afdragen en in die landen liggen ze met 60 op hun reet in het zand.
 5. forum rang 6 het zwaard 27 maart 2020 10:51
  Dapperedodo. En na de NEXIT is dan alles opgelost. Weg dat Corona virus, geen sluiting van bedrijven en geen werklozen meer, en tot besluit 'n verarmt klein landje dat achterblijft met hun verarmde Gulden. Beetje vergelijkbaar met 'n goed gevulde portemonnee met waardeloze geldbriefjes, maar lege winkelrekken.
 6. dapperedodo 27 maart 2020 11:32
  quote:

  steelfighter72 schreef op 27 maart 2020 11:25:


  amerikaanse shorthandel floreert als nooit tevoren en met extra steun erbij YEEEEHAAAAAA !!!!


  Nee weer miljarden de EU in richting oa Macron en niet te vergeten de corrupte landen als Spanje en Italiè (waar veel zwart gaat dus geen belasting)

  En die Macron wil een gelijk doorpakken naar een Bankenunie en opslokken van de Nederlandse pensioen pot Tuurlijk doe je goed.

  Dus voor mij NEXIT even bijten. Maar wacht een jaar af of 2 en zie UK.
13 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare