Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

China zit ook chipmaker Infineon dwars

Gepubliceerd op 27 maart 2019 15:28 | Views: 4.119 | Onderwerpen: China

ASML 17:20

353,25 +4,55 (+1,30%)

INFINEON TECH.AG NA O.N. 10 jul

22,48 +0,66 (+3,02%)

FRANKFURT (AFN) - De Duitse chipmaker Infineon heeft het mes gezet in zijn verwachtingen voor dit jaar. Het bedrijf wijt de bijstelling onder meer aan de zwakke prestaties op de Chinese automarkt. Ook de wereldwijde zorgen over de staat van de economie doen de prestaties van het bedrijf geen goed.

Infineon meldde in een toelichting dat de vooruitzichten op sommige van zijn eindmarkten troebel zijn. De autoverkopen in China vielen in februari nog lager uit dan waar door kenners op werd gerekend. Voor het hele jaar rekent Infineon nu op 5,3 procent omzetgroei tot een bedrag van 8 miljard euro. Eerder rekende het bedrijf op een verkoopplus van 9 procent.

Techreus Apple schudde onlangs al de markt voor chipmakers op met zijn mindere prestaties en vooruitzichten, terwijl de aanhoudende handelsvete tussen China en de VS de chipsector als geheel ook geen goed doet. Infineon wordt onder meer gezien als een directe concurrent van de het Nederlandse NXP Semiconductors.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASML 78% zegt kopen 9 stemmen
INFINEON TECH.AG NA O.N. 60% zegt verkopen 5 stemmen

Gerelateerd

China

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ASML Holding

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

INFINEON TECHNOLOGIES AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare