Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Alternatief Synvina in de maak bij Avantium'

'Alternatief Synvina in de maak bij Avantium'

AMSTERDAM (AFN) - Avantium komt later dit jaar waarschijnlijk met plannen voor een kleinere fabriek, gericht op hoogwaardige toepassingen, als vervanging van de onlangs stopgezette Synvina-samenwerking met BASF. Dat denken analisten van KBC Securities. Ze vinden de jaarcijfers van het chemiebedrijf tegenvallen, maar zagen verder geen verrassingen op strategisch vlak.

Avantium heeft vorig jaar een groter verlies in de boeken gezet, voornamelijk als gevolg van eenmalige lasten in verband met het volledig eigenaar worden van Synvina. Topman Tom van Aken benadrukte dat zijn bedrijf ondanks de ontbinding van de Synvina-samenwerking met BASF vastberaden blijft om de achterliggende technologie op de markt te brengen.

Bij KBC denken de kenners dat Avantium niet genoeg geld heeft voor de oorspronkelijk voorgenomen grote fabriek, vandaar dat het bedrijf waarschijnlijk mikt op een kleinere variant. Maar de marktvorsers gaan er wel vanuit dat Avantium op dit moment nog op zoek is naar nieuwe partnerschappen. Op een speciale technologiedag op 6 juni zal het bedrijf over dit alles verdere aankondigingen doen.

Risicovol

De kaspositie verslechterde vorig jaar van 100,2 miljoen tot 83,3 miljoen euro. De analisten merken op dat dit bedrag begin dit jaar waarschijnlijk nog verder is gedaald, tot ongeveer 65 miljoen euro, na het uitkopen van voormalig partner BASF.

Omdat Avantium in de ogen van KBC nog steeds een risicovolle investering lijkt, handhaaft de zakenbank zijn reduce-advies voor het aandeel met een koersdoel van 1,75 euro.

Ook ING wordt niet heel enthousiast van de cijfers van Avantium. Kenners bij de bank vinden de omzetontwikkeling bij de Catalysis System-tak een tegenvaller. Ze voorzien dat 2019 vooral een jaar van herpakken zal worden door de recente perikelen met BASF. Bij ING blijft het advies staan op buy, met een koersdoel van 2,60 euro.

Avantium noteerde woensdag rond 09.40 uur 3,1 procent hoger op 2,68 euro.

Lees over dit aandeel ook

  1. 15 apr Avantium en TNO werken samen aan groene waterstofproductie 1
  2. 21 mrt Jaar van de waarheid voor Avantium

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Avantium

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Avantium

2,580 17 apr
+0,020 +0,78%
Premium

Jaar van de waarheid voor Avantium

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links