Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Bedrijfsleven toont interesse in Oekraïne'

DEN HAAG (AFN) - Voor de Oekraïense handelsmissie naar Nederland hebben zich meer dan 250 Nederlandse en Oekraïense bedrijven ingeschreven. Dat meldde het ministerie van Buitenlandse Zaken zondag.

Nederland ontvangt woensdag een handelsdelegatie uit het Oost-Europese land. Op de bijeenkomst, die wordt geopend door minister Lilianne Ploumen (Handel), kunnen deelnemers zich informeren over handels- en investeringskansen in beide landen.

,,Het aantal deelnemende bedrijven laat zien dat er vanuit het bedrijfsleven grote belangstelling bestaat voor Oekraïne'', aldus de bewindsvrouw. Vooral in de transport, de logistiek en de agro-industrie is het land volgens haar erg interessant.

Ploumen heeft woensdag ook een ontmoeting met de Oekraïense minister van Financiën Natalie Jaresko. Daarbij zal onder meer worden gesproken over het referendum dat Nederland op 6 april houdt over het Brussels associatieakkoord met Oekraïne. ,,Het kabinet is groot voorstander van dit akkoord, benadrukt Ploumen. ,,Het levert de inwoners van Oekraïne meer welvaart op, het versterkt de democratie en dringt corruptie terug.''

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

31 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. macg 27 maart 2016 15:10
    Het referendum gaat niet over Europa, zeggen de marionetten van het bedrijfsleven.. en Pechtold is héél transparant maar viel door de mand;) Interessante info las ik op www.rtlz.nl/opinie/column/roland-koop... De waarheid vind je m.n. op internet en niet in de mainstream media.
    De leugen regeert m.i. eerder dan de met de mond beleden democratie (EUSSR). Wij moeten wél betalen, maar wie komt er halen?!
  2. macg 27 maart 2016 15:51
    Wat genuanceerder kun je het SP standpunt vinden op www.sp.nl/nieuws/2016/02/van-bommel-v...
    Quote:'We halen de banden aan met een door en door corrupt land. Het land is in handen van oligarchen. Oekraïne is een van de meest corrupte landen ter wereld en staat op plek 130 van de 167 op de corruptie-index van Transparancy International. Corruptie is een besmettelijke ziekte. Ik haal die ziekte liever niet binnen. De kans is groot dat wij vele miljoenen euro’s belastinggeld naar corrupte Oekraïners zullen zien wegvloeien.’

  3. z0n0p 27 maart 2016 16:09
    quote:

    Traveler01 schreef op 27 maart 2016 15:54:

    Oekraïne komt van ver en heeft een dramatische geschiedenis. De tijd in de Sovjetunie en het losmaken van Rusland heeft al heel veel onnodig bloed gekost. Het zou ons sieren als we volmondig Ja zeiden op 6 april.
    Zijn toch ook wel wat Oekrainiers niet helemaal met je eens. Maar versimpel rustig verder. Oa opheffen visumplicht. Geen controle meer wat dan zoal de grens over komt wapperen. In Beieren wordt de georganiseerde criminaliteit volledig gedomineerd door Oekrainiers. Bulgaren en Roemenen zijn kleuters vergeleken met Oekrainiers. Eerst maar eens kijken of ze hun zooi intern echt zelf op kunnen/willen ruimen, en dan praten we verder.
  4. nestel 27 maart 2016 16:24
    ,Het levert de inwoners van Oekraïne meer welvaart op,

    Check

    Wie pakten tot voor kort ook alweer de vrijwillige vertrekpremie op, na een gezelig familebezoek hier te lande?
    Uiteindelijk dus door ons dik betaald en voor hen zeer lucratief. Het verkregen geld ging direct naar familie, die vervolgens doodleuk dezelfde weg bewandelden.

    En wat levert dat ons op?

    Meer criminelen, die dan vrij in en uit kunnen reizen?

    Oekraiense vrachtwagenchauffeurs kunnen nu zonder problemen aangenomen worden?
    De Nederlandse zetten we aan het werk als uitgemolken ZZP-er?

    Idem betreffende dames en heren van genot en lichte zeden? Etc.

    Ik ga geen vergelijkingen trekken met de rol van de Oekraieners 70 jaar geleden, maar we dienen daar wel van geleerd te hebben.

    Een "neen" ook van mijn kant. Ook al zal dat niks helpen, het verdrag komt er toch gewoon.

    Een verdrag moet een " win/win" situatie opleveren en niet slechts alleen een politiek spelletje zijn.
    Nieuwe leegeters van de EU ruif hebben we al genoeg.

    Profiteurs daar houd ik niet van en ook (politieke) huichelaars staan als laatste op mijn lijstje van favoriete mensen.
    Eerlijke harde werkers zijn natuurlijk welkom.

    www.elsevier.nl/nederland/achtergrond...

    en.m.wikipedia.org/wiki/Ukrainian_col...
  5. forum rang 4 @monkeytail 27 maart 2016 19:21
    De neestemmers graven hun eigen graf uit angst. En dat terwijl ons bedrijfsleven nuchter verder gaat met handel. Als je af gaat op berichten uit de sociale media komt het gevaar van verkrachters, oplichters, nepotisten en belastingontduikers, en nog veel meer. Allemaal uit Noord-Afrika en Oost-Europa. De waarheid wordt gestuurd door het verlangen naar zekerheden in plaats van de kansen en uitdagingen die nieuwe situaties ons brengen. Als ondernemer moet je dat allemaal met lede ogen aanzien. "Nee" is een stem van angst in tijden van verandering.
  6. Pasti 27 maart 2016 22:21
    Van mij ook een dikke NEE!! Een van de meest corrupte landen in Europa , samen met Turkije wel te verstaan. Die laatste mogen nu al rondreizen in Europa zonder visum, dus laten we AUB voorkomen dat we hier ook al dat uitschot uit de Oekraïne gaan krijgen. En uitschot is het, ben er zelf meerdere keren geweest voor mijn werk. De Mafia heeft daar echt alles in handen en buitenlandse bedrijven moeten flink geld betalen als een soort bescherming. En Erger nog de overheid daar doet niets! Deze handelsmissie is een farce, het land is compleet instabiel en zwaar corrupt. Ik heb niks tegen buitenlanders, dat even gezegd hebbende, maar laten ze daar eerst maar eens de eigen economie op orde krijgen en dan kijken we over zeg 100jaar wel of dit verdrag er nog moet komen. En dat op orde krijgen gaat ze niet lukken, vandaar die 100jaar. Nee, Europa gaat hier niet beter van worden mensen, wat wel zal gebeuren is dat er weer vele miljarden vanuit Brussel (ons geld) die kant op zullen gaan voor verbetering van bv de infrastructuur of andere projecten waar nooit aan begonnen zal worden. Maar waar is het geld dan aan besteed???? Juist ja, blijven zitten in de zakken van de Mafia en corrupte politici daar. Ben misschien zeer negatief over dit verdrag , maar ik ken het land dan ook een beetje. Verder is dit alleen maar te doen om Rusland een hak te zetten, en dat mag van Brussel best een paar euro kosten (ons geld!!)
  7. forum rang 4 @monkeytail 28 maart 2016 00:53
    In een groot deel van de landen waar Nederland en de EU handel mee drijft heerst corruptie. Het lijkt me dat dit geen geldige reden is om onze waarden en wetgeving over te brengen op andere landen, laat staan dat we daarom handelsbevordering moeten schrappen. Bangmakerij scoort goed hè in deze tijd. Schande!
31 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links