Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Moeilijke week op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese effectenbeurzen zijn vrijdag gemengd gesloten op de laatste handelsdag van een moeizame week. De aandelenmarkten hadden te kampen met forse koersverliezen omdat beleggers winsten namen na de opmars van de afgelopen tijd.

De AEX-index in Amsterdam, waar de handel geen last had van de grote stroomstoring, sloot vrijdag 0,1 procent lager op 485,73 punten. De MidKap zakte 0,3 procent tot 738,84 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt eindigden tot 0,6 procent in de plus, maar de Londense FTSE-index daalde 0,6 procent. De Europese beurzen leden afgelopen week het grootste wekelijkse verlies van dit jaar.

Staalconcern ArcelorMittal sloot de rij in de AEX met een min van 4,3 procent na een adviesverlaging door Citi. Grootste stijger was vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco met een winst van 1,4 procent.

ABN Amro

Het beursdebuut van frisdrankenbottelaar Refresco Gerber op de Amsterdamse beurs viel wat tegen. Het aandeel opende hoger, maar sloot uiteindelijk 2,4 procent lager op 14,15 euro.

Het besluit over de terugkeer van ABN AMRO naar de beurs werd vrijdag uitgesteld. Reden voor het uitstel is volgens minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën de recente onrust rond de salarisverhogingen aan de top van de genationaliseerde bank.

Novo Nordisk

In Londen stonden de mijnbouwers onder druk door de dalende grondstofprijzen. Rio Tinto en BHP Billiton leverden 2,3 procent in en Anglo American stond 3 procent in de min.

In Kopenhagen steeg Novo Nordisk meer dan 10 procent. Het Deense farmaceutische concern liet weten binnenkort nieuwe onderzoeksresultaten van zijn diabetesmedicijn Tresiba in te dienen bij de Amerikaanse autoriteiten.

Adidas

Het Duitse sportartikelenbedrijf Adidas ging 2,8 procent omhoog in Frankfurt dankzij een adviesverhoging van Kepler Cheuvreux.

De euro was 1,0908 dollar waard, tegen 1,0910 dollar bij sluiting van de Europese beurshandel op donderdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 2,6 procent tot 50,11 dollar. Brentolie werd 2,2 procent goedkoper op 57,91 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links