Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Virusvrees houdt Wall Street in zijn greep'

Gepubliceerd op 27 februari 2020 14:58 | Views: 2.650

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan donderdag naar verwachting met verliezen beginnen. Beleggers zijn nog altijd bevreesd voor het nieuwe coronavirus, dat in steeds meer landen opduikt. Het gaat dan met name om de impact op de economie, waarover tot dusver in het duister wordt getast.

Veel beleggers vluchten naar veilig geachte investeringen. Dat zorgt onder meer voor ongekende laagtes op rendementen van staatsobligaties. Verder zakten olieprijzen verder weg.

Volgens de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) zal de uitbraak van het virus leiden tot flinke verstoringen in de aanvoer van handelswaar vanuit met name Azië. Daardoor zal de afname van de wereldhandel in goederen de komende maanden waarschijnlijk doorzetten. De denktank benadrukt dat handelsspanningen, met name tussen de Verenigde Staten en China, de wereldhandel al langer onder druk hebben gezet.

Best Buy

Bij de bedrijven weet onder meer Best Buy de aandacht op zich gericht. De onderneming heeft het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar afgesloten met een hogere vergelijkbare omzet en winst, maar waarschuwde tegelijkertijd voor de impact van het nieuwe coronavirus.

Verder gaat de aandacht uit naar techreus Microsoft. Het bedrijf gaf aan niet aan de gestelde doelen met zijn pc-divisie te zullen voldoen als gevolg van het virus. Volgens kenners zal het bedrijf daar niet alleen in staan. Daarmee zal de aandacht ook naar sectorgenoten uitgaan.

Verder staat brouwer AB InBev, die ook een notering in New York, heeft in de schijnwerpers. De grootste bierbrouwer ter wereld voelt de uitbraak van het nieuwe coronavirus in zijn resultaten en kampt met een aanzienlijke daling van de vraag in China.

Booking.com

Ook is er aandacht voor de reisbranche. Hotelboekingssite Booking.com maakte bij de publicatie van de jaarcijfers bekend overduidelijk last te hebben van het virus. Zo kan het aantal hotelboekingen in het lopende kwartaal op jaarbasis tot 10 procent lager kan uitvallen. Het aantal reisboekingen bij de site loopt mogelijk tot wel 15 procent terug. Alles bij elkaar voorziet Booking.com een daling van de omzet tot 7 procent. Ook Marriott International opende de boeken.

De Dow-Jonesindex sloot woensdag uiteindelijk 0,5 procent lager op 26.957,59 punten. De S&P 500 verloor 0,4 procent tot 3116,39 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq sloot 0,2 procent hoger op 8980,77 punten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 67% zegt verkopen 3 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare