Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Shell wil grootste groene waterstofproject van Europa

Gepubliceerd op 27 februari 2020 08:43 | Views: 9.923 | Onderwerpen: Europa

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
29 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. Robin2020 27 februari 2020 09:14
  quote:

  Jopie1962 schreef op 27 februari 2020 08:59:


  Het valt niet mee om nu een electrische auto te kopen. Voor je het weet zit je op het verkeerde spoor betreffende energie-keuze. Kies je voor een e-Auto, dan blijk je over een jaar tóch die waterstof-auto te hebben moeten kiezen.  Ik zou nooit een electrische auto kopen om diverse redenen: veelste korte actieradius, gevoelig voor tegenwind waardoor de actieradius nog verder afneemt, geen trekkracht dus geen caravan of aanhanger, we zien nu al de waarschuwingen voor overbelasting van het elektriciteit net, groot brandgevaar bij opladen wat nauwelijks te blussen is.

  windmolens is totaal niet milieuvriendelijk als je alles mee gaat rekenen en je zal vele gas turbines bij moeten bouwen om bij windstilte de hoeveelheid elektriciteit constant te kunnen houden.

  Waterstof en kernenergie zijn de toekomst en zijn veruit het schoonste.
 2. forum rang 6 suske wiet 27 februari 2020 09:15
  quote:

  Jopie1962 schreef op 27 februari 2020 08:59:


  Het valt niet mee om nu een electrische auto te kopen. Voor je het weet zit je op het verkeerde spoor betreffende energie-keuze. Kies je voor een e-Auto, dan blijk je over een jaar tóch die waterstof-auto te hebben moeten kiezen.

  Een jaar zou ik niet zeggen maar wel met 3-5 jaar
 3. Flymon 27 februari 2020 09:40
  quote:

  Ritageld schreef op 27 februari 2020 09:17:


  Het Groninger landschap is al verknald met zonneparken en windmolens. Het werd tijd om nu de kust aan te pakken!


  Windmolens zijn nu eenmaal simpel neer te zetten en nog steeds zeer efficiënt. Bijvoorbeeld kernenergie zou vele malen efficiënter zijn, maar dat heeft het stigma een gevaar te vormen voor mensen als er eens iets mis zou gaan. Ik ben het volledig met u eens dat windmolens het landschap er niet mooier op maken, maar ik heb liever rond 2040 een economie draaien op 100% groene stroom en energie uit waterstof, dan dat wij tegen die tijd nog steeds het broeikaseffect blijven opdrijven. Als we zo ver zijn dat we volledig op groene energie draaien, kunnen we de transitie maken naar een systeem dat energie produceert en daarbij niet ook het landschap verpest. Zie het als een investering in de toekomst die u niet in uw portemonnee voelt.
 4. Flymon 27 februari 2020 09:41
  quote:

  Quest schreef op 27 februari 2020 09:19:


  sinds wanneer moet zo'n wereldbedrijf subsidie hebben; wordt dat weer terugbetaald aan de belastingbetaler zodra de miljarden binnenstromen?


  Grote bedrijven krijgen om de haverklap grote bedragen aan subsidies voor projecten waar Nederland beter van wordt. Voor een project als dit is die subsidie in mijn ogen meer dan terecht en bovenal nodig om bedrijven ertoe te zetten zulke investeringen te doen.

  Betrek het even op jezelf; als jij een auto gaat kopen, koop je dan een e-auto die 50% duurder is dan een vergelijkbaar model op benzine of koop je de goedkopere benzineslurper? En wat nu als die 50% verschil in kostprijs wordt gesubsidieerd door de overheid en jij onderaan de streep voor beide auto's dezelfde aanschafprijs betaald? Subsidie zet aan tot actie.
 5. zonnedaal 27 februari 2020 09:46
  quote:

  Robin2020 schreef op 27 februari 2020 08:58:


  Nieuw monopoliepositie voor Shell ….natuurlijk joh

  Ik zie liever dat veel kleinere bedrijfjes dit op gaan starten. Hebben we nog niet geleerd van de Shell praktijken. Shell is altijd de grootste opdrijver van de bandstofprijzen geweest.


  Lijkt me sterk. Ik denk dat de belastingdienst de grootste graaier is.
 6. Patashnik 27 februari 2020 10:15
  Altijd al gezegd en gehoopt dat waterstof fossiele brandstoffen zou gaan vervangen. Dat er eerst investeringen voor nodig zijn (ook in de vorm van subsidies) is onvermijdelijk, dat is ook bij de olie- en gasindustrie zo geweest. Als nu de grote jongens zoals Shell deze draai gaan maken is dat alleen maar goed. Zulke bedrijven hebben jaren kennis en financiën opgebouwd waarmee ze stappen kunnen maken. Als het er toe leidt dat ze vervuilende projecten daardoor op termijn los gaan laten is dat alleen maar toe te juichen. Bovendien zal met grote investeringen ongetwijfeld blijken dat er nieuwe en beter renderende technieken ontwikkeld worden rondom waterstof.
  Nu nog de bezem door de bouw, waar een revolutie weg van het vervuilende beton terug naar hout (bijvoorbeeld van Accsys) de volgende stap zou moeten zijn. Voorwaarde is dan wel dat we meer aanplanten dan we gebruiken, totdat de wereldbebossing weer enigszins hersteld is.
  Bewuster ondernemen is de toekomst!
 7. forum rang 4 FlashHenk 27 februari 2020 10:37
  quote:

  Robin2020 schreef op 27 februari 2020 08:58:


  Nieuw monopoliepositie voor Shell ….natuurlijk joh

  Ik zie liever dat veel kleinere bedrijfjes dit op gaan starten. Hebben we nog niet geleerd van de Shell praktijken. Shell is altijd de grootste opdrijver van de bandstofprijzen geweest.


  Kleine bedrijfjes hebben toch het kapitaal voor een dergelijke investering niet, joh. Gaat zeker meer dan een miljard kosten.
 8. forum rang 6 suske wiet 27 februari 2020 10:44
  [quote alias=tulipfield id=12157997 date=202002271001]
  waterstof = brandstofcel = e-auto
  [/quote
  Dat is zo ,maar beter voor het milieu ,geen zware batterijen en onrechtstreeks vervuilende afval en minder slijtage van het wegdek door de zware batt.
  Zonne energie genoeg in gans de wereld .
29 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare