Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Cijfers PostNL stellen teleur'

Gepubliceerd op 27 februari 2017 09:17 | Views: 5.697

PostNL 03 apr

1,10 -0,07 (-6,25%)

AMSTERDAM (AFN) - PostNL heeft maandag zwakke kwartaalcijfers gepresenteerd. Het postbedrijf herstelde met name in de internationale markt minder dan gedacht. Dat concludeert analist Ruben Devos van KBC Securities.

De omzet van PostNL daalde de afgelopen drie maanden met 5 procent naar 955 miljoen euro. Analisten rekenden door de bank genomen op een omzet van 992 miljoen euro. Ook het onderliggende cash bedrijfsresultaat (ebit) viel met 110 miljoen enigszins tegen. PostNL kondigde verder aan zijn kostenbesparingsplan voort te zetten en daarbij tot en met 2020 jaarlijks honderden banen te schrappen.

ING was minder negatief en noemde de resultaten in lijn met de verwachtingen. De bank benadrukte het dividend, dat eerder komt dan beloofd en hoger is dan verwacht. Ook onderstreepte ING de hogere winstverwachting van het postbedrijf voor 2020.

Wat extra's

Analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen concludeerde dat PostNL tegenvallende resultaten verbloemt met de aankondiging van de nieuwe bezuinigingen en dividend. ,,Na de mislukte overnamepoging van bpost verwachten aandeelhouders dat de onderneming met wat extra’s komt'', stelde hij.

KBC hanteert een hold-advies met een koersdoel van 3,80 euro voor PostNL. ING heeft het aandeel op de kooplijst staan en mikt op 5,30 euro. Theodoor Gilissen vindt het bedrijf daarentegen ,,fundamenteel niet aantrekkelijk'' en hanteert geen koersdoel.

Op het Damrak werden de resultaten van het bedrijf met teleurstelling ontvangen. PostNL stond maandag rond 11.20 uur 7 procent lager op 4,09 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL 55% zegt kopen 20 stemmen

Gerelateerd

PostNL Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
tolman
2
Hierdiepoen
0
quote:

Accuboor schreef op 27 februari 2017 09:24:


Aldus KBC de vriend van bpost ;-)
Gewoon verkopen die handel
Mr_Baldy
0
moet je eens kijken wat voor overhead ze hebben bij accounting and control afdeling. daar zouden ze eens moeten snijden
p/o
0
En 5.75 vonden ze niet genoeg??? Ik heb ook verkocht wat een bende prutsers.
Het ergste is nog dat Bpost extra jobs zou creëren maar dat er nu 1000'den uit moeten.
MochaLatteRS6
0
Wat een flut CEO! Wel zelf € 250K extra opsnuiven maar geen aandeelhouderwaarde creeren; exit Verhagen.
jake and
0
28-2-2017 07:35:47

Beursblik: Jefferies verhoogt advies PostNL

Koersdoel omhoog van 5,00 naar 5,25 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft het advies van PostNL verhoogd van 5,00 naar 5,25 euro en handhaafde het advies op Kopen.

"PostNL versnelt zijn transformatie naar een logistieke dienstverlener in de e-commerce, terwijl het concern zijn kostenbesparingen verhoogt om de waarde van de [traditionele] postdivisie te beschermen in een verslechterende markt", aldus analist David Kerstens.

De spoedige hervatting van dividenduitkering, in combinatie met een duidelijk dividendbeleid, resulteert in een gemiddeld dividendrendement van meer dan 6 procent, voegde Kerstens toe.

De analist concludeerde te verwachten dat de waardering van het aandeel verder zal verbeteren, terwijl de competitieve marktomstandigheden in de Nederlandse postmarkt toenemen.

Het aandeel PostNL sloot maandag op een vlak Damrak 7,4 procent lager op 4,07 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 28, 2017 01:35 ET (06:35 GMT)

Gerelateerde fondsen
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare