Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Flinke aanwas HBO Max-kijkers helpt AT&T in streamingstrijd

Gepubliceerd op 27 januari 2021 14:42 | Views: 1.552

NETFLIX INC. DL-,001 05 mrt

422,45 0,00 (0,00%)

DALLAS (ANP) - Het Amerikaanse telecom- en entertainmentconcern AT&T heeft flinke stappen gezet in de strijd om de streamingkijker. Streamingdienst HBO Max, waarmee AT&T in de Verenigde Staten de strijd aangaat met Netflix en Disney+, trok aanzienlijk meer abonnees. Het aantal nieuwe klanten verdubbelde ten opzichte van het derde kwartaal.

Het aantal abonnees aan het einde van het vierde kwartaal bedroeg 17,2 miljoen. Als ook de gewone HBO-abonnees, die betalen voor doorgifte van de HBO-zenders via de kabel, in de VS mee worden geteld heeft HBO ruim 41 miljoen abonnees en daarmee ligt AT&T naar eigen zeggen voor op schema. De première van de film Wonder Woman 1984 was volgens het bedrijf een grote aanjager voor de streamingdienst.

Wereldwijd zijn er zo'n 61 miljoen HBO-kijkers. Vergeleken met Netflix, dat de 200 miljoen passeerde in het afgelopen kwartaal, is dat niet veel. Disney+ zit dichter in de buurt.

Mobiele abonnementen

AT&T profiteerde verder van de vraag naar nieuwe mobiele abonnementen nu aanzienlijke aantallen mensen thuis werken. Ook was er veel vraag naar vast internet en werden er relatief weinig abonnementen opgezegd. Filmtak Warner Brothers had last van de sluiting van bioscopen wereldwijd en ook de pretparken van Warner hadden last van de coronamaatregelen.

De omzet over het hele jaar kwam uit op 171,8 miljard dollar, zo'n 10 miljard dollar minder dan in 2019. Onder de streep verloor AT&T 5,4 miljard dollar. Een jaar eerder was er nog een winst van 13,9 miljard dollar. Behalve de gevolgen van de coronacrisis speelden ook hogere afschrijvingen en het stopzetten van activiteiten daarbij mee.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NETFLIX INC. DL-,001 67% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Ralph van den Hoek 27 januari 2021 17:14
    quote:

    FlashHenk schreef op 27 januari 2021 15:11:


    's werelds grootste schuldenberg van een onderneming zit bij dit bedrijf.


    Klopt, maar deze schuld wordt al een tijdje gestaag afgebouwd. Daarbij wordt Long Term Debt tegen veel lagere rente geherfinancierd. En heeft AT&T een positive free cash flow van 27 miljard in 2020. Zet de groei van HBO Max daarbij. Conclusie de schuld van AT&T is houdbaar. Er zijn een hoop andere bedrijven met relatief minder schuld, maar met een grotere kans op een default.
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare