Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Thuiswerkers verwachten niet terug te keren naar kantoor'

Gepubliceerd op 27 januari 2021 12:26 | Views: 3.830

KPN 17:35

2,81 +0,03 (+1,23%)

HOUTEN (ANP) - Zo'n vier op de tien Nederlanders werkt op dit moment thuis. Ongeveer de helft daarvan doet dat minimaal vier dagen in de week. Het overgrote merendeel daarvan, ongeveer driekwart, denkt ook als de coronapandemie voorbij is voltijds of vrijwel voltijds thuis te blijven werken, meldt marktonderzoeker Telecompaper, die 1250 werknemers ondervroeg.

Bij dat thuiswerken blijft een goede werkplek een uitdaging. Iets meer dan een kwart zegt een gezonde, ergonomische werkplek te hebben in huis. Nog eens 38 procent heeft wel een aparte werkplek, maar heeft geen rekening gehouden met de ergonomie. 15 procent heeft een niet-speciaal ingerichte werkplek en nog eens 15 procent werkt aan de keukentafel.

"We zien dat het nog steeds lastig is voor mensen om thuis een geschikte werkplek in te richten", zegt topman Ed Achterberg van Telecompaper. "Veel mensen houden geen rekening met ergonomische behoeftes en werken in open ruimtes waar ook andere mensen zijn. Daardoor liggen gezondheidsproblemen en afleiding op de loer."

De meeste thuiswerkers, drie op de vier, zijn thuis online via een wifi-verbinding. Dit loopt het vaakst via Ziggo of KPN. 3 procent heeft geen vast internet en gebruikt mobiel internet via 4G of 5G, waarbij T-Mobile de meest gebruikte aanbieder is.

Bijna een op de drie mensen zegt niets te missen aan het werken op kantoor. Iets meer dan de helft mist de gratis koffie en een derde mist de reiskostenvergoeding. Een op de vijf thuiswerkers denkt met weemoed aan de gratis of goedkope lunch op kantoor.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN 75% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
 1. W. Buffetkast 27 januari 2021 14:05
  Win-win-win situatie, werkgevers minder kosten/meer productie, en werknemers die thuis blijven werken schaffen wat duurdere tech spullen aan verwacht ik. Emotionele onbalans op termijn mogelijk een zorg, maar zo zwart wit als de situatie nu is blijft het toch niet altijd.

  Collega’s missen, jazeker, maar sommige van mijn beste vrienden zag ik soms 1x in de paar maanden
  , waarom zou ik dan die collega meerdere keren in de week willen zien? De reistijd die ik daar bespaar steek ik liever in eigen sociale contacten. Das dan de theorie, dat echt in de praktijk brengen zal de uitdaging blijven
 2. forum rang 4 theo1 27 januari 2021 16:42
  "Veel mensen houden geen rekening met ergonomische behoeftes en werken in open ruimtes waar ook andere mensen zijn. Daardoor liggen gezondheidsproblemen en afleiding op de loer."

  Daar ben ik op kantoor jarenlang toe gedwongen en ben ik thuis eindelijk vanaf. En thuis is mijn meubilair kennelijk beter want ik heb geen rugpijn meer sinds ik thuis werk. Dat kantoor mogen ze afbreken wat mij betreft.
13 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare