Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Waarschijnlijk nieuw onderzoek naar coronavaccin AstraZeneca

Gepubliceerd op 26 november 2020 13:09 | Views: 12.596

LONDEN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Er komt waarschijnlijk een nieuw internationaal onderzoek naar het coronavaccin van farmaceut AstraZeneca. Dat heeft topman Pascal Soriot gezegd. Er is onduidelijkheid ontstaan over de effectiviteit van het vaccin nadat een productiefout werd toegegeven.

AstraZeneca, dat bij de ontwikkeling van het vaccin samen optrekt met de Universiteit van Oxford, meldde maandag dat een lagere aanvangsdosis van het vaccin, gevolgd door een volledige dosis, een werkzaamheid van 90 procent opleverde bij een kleine groep deelnemers. Bij twee volledige doses zou de werkzaamheid 62 procent zijn.

Het hoofd van het Amerikaanse vaccinprogramma, dat bekend staat als Operation Warp Speed, stelde dat de dosis die het hogere niveau van effectiviteit liet zien, werd getest in een groep waarvan de gemiddelde leeftijd lager lag. Jongere mensen zijn doorgaans minder vatbaar voor het virus. Het hoofd van het vaccinprogramma zei ook dat het een fout was dat aan sommige mensen de halve dosis werd gegeven. Geen van die details werd in eerste aanleg onthuld door AstraZeneca of Oxford.

Soriot verwacht niet dat een nieuw onderzoek naar het coronavaccin de goedkeuring van Britse en Europese regelgevende instanties zal vertragen. Hij denkt dat het vaccin in sommige landen voor het eind van het jaar wordt goedgekeurd.

Reacties

33 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. TK53 26 november 2020 14:31
    Het vaccin van AstraZeneca is gebaseerd op de klassieke methode (verzwakt virus). De andere vaccins zoals van Pfizer zijn gebaseerd op biotechnologie wat het lichaam opdrachten geeft. Van deze methode is nog niet bekend wat de effecten zijn. Biotechnologie in de landbouw gaat in de praktijk soms echt mis. Dus liever een vaccin waarvan de werking bekend is en dan maar wat minder effectief.
33 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare