Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Neways schrapt 250 veelal Duitse banen vanwege crisis

Gepubliceerd op 26 november 2020 09:09 | Views: 2.203 | Onderwerpen: Duitsland

Neways 25 jan

9,56 +0,04 (+0,42%)

SON (AFN) - Maker van elektronische componenten Neways gaat circa 250 banen schrappen vanwege de afgenomen vraag uit de autosector. Het merendeel van die banen verdwijnt bij een Duitse fabriek van het bedrijf. Ook wordt de structuur van enkele Nederlandse dochters wat aangepast om "de organisatie beter te positioneren voor toekomstige groei". Neways had in augustus al aangekondigd de activiteiten tegen het licht te houden.

Financieel directeur Paul de Koning laat weten dat in Nederland tientallen banen verdwijnen, exacte aantallen wil het bedrijf niet noemen. In Duitsland gaat het om ongeveer 200 banen die verdwijnen.

Voor het banenverlies in Duitsland treft het Brabantse bedrijf een eenmalige voorziening. De reorganisatie moet vanaf 2022 structureel geld besparen voor de onderneming.

Door de voorziening voor de reorganisatie rekent Neways op een negatief bedrijfsresultaat dit jaar. Zonder die voorziening rekent het bedrijf nog wel op een winst.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Neways 58% zegt verkopen 12 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare