Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Lufthansa stoot Europese cateringtak af

Gepubliceerd op 26 nov 2019 om 21:14 | Views: 969 | Onderwerpen: Europa

Air France-KLM 17:35

10,46 +0,11 (+1,06%)

LUFTHANSA AG VNA O.N. 11 dec

16,58 +0,09 (+0,55%)

FRANKFURT (AFN/DPA) - De Duitse luchtvaartonderneming Lufthansa wil zijn Europese cateringdivisie verkopen. Het bedrijf maakte bekend zijn belang in LSG Sky Chefs over te doen aan het Zwitserse Gategroup. Financiële details werden niet bekendgemaakt. Ook is de deal nog afhankelijk van gebruikelijke goedkeuringen.

De Duitse maatschappij voert onder meer de dunne marges bij het onderdeel op als reden voor de verkoop. Daarbij wil het concern zich richten op zijn luchtvaartactiviteiten.

In de cateringsector is sprake van moordende concurrentie. Dit komt ook doordat prijsvechters meer marktaandeel winnen op korte vluchten. Reizigers zijn in mindere mate bereid om te betalen voor eten en drinken op die routes. Verder dwingen maatschappijen de cateraars steeds vaker om de prijzen voor hun diensten te verlagen.

LSG Sky Chefs heeft wereldwijd 35.000 mensen in dienst, waarvan 9500 in Europa. Naast Gategroup zouden ook het Arabische Dnata en het Oostenrijkse Do & Co hebben geaasd op het Lufthansa-belang.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
LUFTHANSA AG VNA O.N.
Air France-KLM 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Europa

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

DEUTSCHE LUFTHANSA AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links