Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Fiat Beter Bed voor verkoop Matratzen Concord

Gepubliceerd op 26 november 2019 16:06 | Views: 3.452 | Onderwerpen: autoindustrie

Beter Bed 08 apr

1,18 -0,01 (-0,50%)

UDEN (AFN) - Aandeelhouders van Beter Bed hebben ingestemd met de verkoop van de Duitse dochter Matratzen Concord aan Magical Honor Limited. De beddenverkoper riep zijn aandeelhouders dinsdag bijeen om over de verkoop te stemmen. Naast het fiat over de deal stemden aandeelhouders ook in met de uitgifte van 2,15 miljoen nieuwe aandelen voor Magical Honor.

Matratzen Concord, dat ook in Oostenrijk en Zwitserland actief is, werd geplaagd door een schandaal rond giftig schuim in de matrassen. Klanten lieten het bedrijf daardoor langer dan verwacht links liggen. Beter Bed raakte door de Duitse problemen ook zelf in de financiële zorgen. Deze zomer kreeg het bedrijf al een lening van drie grote aandeelhouders.

Beter Bed is door het fiat van de aandeelhouders bijna verlost van de geplaagde divisie. Begin december moet de deal definitief rond zijn.

Magical Honour betaalt 5 miljoen euro in contanten. Dat bedrag kan nog hoger worden als Matratzen Concord in zijn eerste jaar na de overname bepaalde prestatiedoelen haalt. Magical Honour steekt bovendien 5 miljoen euro in aandelen Beter Bed. Daardoor krijgt de investeerder, waar Aziatische partijen achter zitten, een belang van 8,9 procent in de beddenverkoper.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Beter Bed 100% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

autoindustrie

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Beter Bed Holding

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
FlashHenk
0
5 miljoen euro. moet je nagaan, een jaar of 6-7 geleden was de Duitse tak verantwoordelijk voor het leeuwendeel van de marktkapitalisatie van meer dan 500 miljoen euro die BB toen had.
BDP54
0
Is het veel of is het weinig? Beter Bed Holding geeft nauwelijks inzicht in de boeken, zodat je als aandeelhouder geen idee hebt hoe het bedrijf ervoor staat. Er komt nog een afschrijving. Hoe groot? Wat blijft er over van het eigen vermogen? Er is heel veel geld van de aandeelhouders door het afvoerputje verdwenen en nergens is een verantwoording daarover terug te vinden. De persberichten van Beter Bed Holding blinken uit in vaagheid en onvolledigheid.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare