Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fiat Beter Bed voor verkoop Matratzen Concord

Fiat Beter Bed voor verkoop Matratzen Concord

UDEN (AFN) - Aandeelhouders van Beter Bed hebben ingestemd met de verkoop van de Duitse dochter Matratzen Concord aan Magical Honor Limited. De beddenverkoper riep zijn aandeelhouders dinsdag bijeen om over de verkoop te stemmen. Naast het fiat over de deal stemden aandeelhouders ook in met de uitgifte van 2,15 miljoen nieuwe aandelen voor Magical Honor.

Matratzen Concord, dat ook in Oostenrijk en Zwitserland actief is, werd geplaagd door een schandaal rond giftig schuim in de matrassen. Klanten lieten het bedrijf daardoor langer dan verwacht links liggen. Beter Bed raakte door de Duitse problemen ook zelf in de financiële zorgen. Deze zomer kreeg het bedrijf al een lening van drie grote aandeelhouders.

Beter Bed is door het fiat van de aandeelhouders bijna verlost van de geplaagde divisie. Begin december moet de deal definitief rond zijn.

Magical Honour betaalt 5 miljoen euro in contanten. Dat bedrag kan nog hoger worden als Matratzen Concord in zijn eerste jaar na de overname bepaalde prestatiedoelen haalt. Magical Honour steekt bovendien 5 miljoen euro in aandelen Beter Bed. Daardoor krijgt de investeerder, waar Aziatische partijen achter zitten, een belang van 8,9 procent in de beddenverkoper.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 november 2019 13:12
    Is het veel of is het weinig? Beter Bed Holding geeft nauwelijks inzicht in de boeken, zodat je als aandeelhouder geen idee hebt hoe het bedrijf ervoor staat. Er komt nog een afschrijving. Hoe groot? Wat blijft er over van het eigen vermogen? Er is heel veel geld van de aandeelhouders door het afvoerputje verdwenen en nergens is een verantwoording daarover terug te vinden. De persberichten van Beter Bed Holding blinken uit in vaagheid en onvolledigheid.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links