Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Emissieplan overschaduwt resultaten URW'

Gepubliceerd op 26 oktober 2020 14:46 | Views: 7.957

UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD 17:36

65,16 -1,00 (-1,51%)

AMSTERDAM (AFN) - Bij de kwartaalcijfers van winkelvastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield (URW) zal de aandacht uitgaan naar hoe goed het bedrijf de coronacrisis het hoofd heeft geboden in het derde kwartaal. In die periode waren in de meeste gebieden de winkels gewoon open en liepen de bezoekersaantallen ook weer op. Boven de cijfers hangt echter als een donkere wolk de weerstand tegen de plannen voor een aandelenuitgifte, geleid door een oud-bestuurder van Unibail.

Het derde kwartaal zou normaal gesproken beter moeten zijn voor URW dan het tweede kwartaal. Toen lagen de huuropbrengsten 15 procent lager dan een jaar eerder, maar door minder winkelsluitingen en meer bezoeken aan de winkelcentra zou de periode van juli tot en met september rooskleuriger moeten zijn. Vorig jaar bedroegen de bruto-huurinkomsten in het derde kwartaal bijna 2,3 miljard euro. Sindsdien heeft URW wel een aantal bezittingen van de hand gedaan.

De verkopen van bezittingen wil URW versnellen, als onderdeel van zijn plan om de financiën te resetten. Daar hoort ook een claimemissie bij, maar die krijgt de handen van de aandeelhouders nog niet echt op elkaar. URW wil met de opbrengst de schuldenlast versneld terugdringen, maar geeft ook aan niet in acute geldnood te verkeren.

Het alternatieve plan van de opstandige aandeelhouders voorziet in de verkoop van Amerikaanse winkelcentra de komende jaren om daarmee geld op te halen. Daarmee is een aandelenuitgifte niet meer nodig. URW zelf noemt dat geen optie.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD 72% zegt kopen 47 stemmen

Gerelateerd

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
 1. HogerOfLager 26 oktober 2020 15:06
  'Boven de cijfers hangt echter als een donkere wolk de weerstand tegen de plannen voor een aandelenuitgifte'

  Toen die 'donkere wolken' bekend werden schoot het aandeel de lucht in, dus het is eerder de zon die doorbreekt.
  Maar het is nog lang niet beslist. Het lijkt me wel dat als met het alternatieve plan iwordt ingestemd, het bestuur aftreed. Benieuwd of de supervisory board dan volgt.
  Dan ontstaat er een geheel nieuw speelveld.
  1 November horen we meer en 10 nov weten we meer.
 2. forum rang 9 objectief 26 oktober 2020 15:12
  Het bestuur gaat zeker niet aftreden vanwege een beetje weerstand van enkele grote beleggers.
  Het idee om het O.G. in de V.S. op dit moment te verkopen is onmogelijk; vanwege de grote boekverlies. Wellicht dat de claimemissie kleiner van omvang wordt, dan is ieder tevreden want een claimemissie lijkt me niet slecht voor het beleggersvertrouwen t.a.v. de grote schuld.
 3. forum rang 5 Gaston Lagaffe 26 oktober 2020 15:36
  quote:

  objectief schreef op 26 oktober 2020 15:12:


  Wellicht dat de claimemissie kleiner van omvang wordt, dan is ieder tevreden want een claimemissie lijkt me niet slecht voor het beleggersvertrouwen t.a.v. de grote schuld.
  Dit is natuurlijk de oplossing om snel door te kunnen gaan. Er is nu te veel onzekerheid (en de koers is er dan ook naar)
 4. agapim 26 oktober 2020 18:17
  Elk zinnig denkend bestuur zal er juist voor waken om in slechte tijden bezittingen tegen dumpprijzen te verkopen. Nee URW wil dat nu juist versneld doen ! Doet me denken aan de vastgoedfraude tijden waarbij o.a. de zakken van de verkeerde mensen werden gevuld.
  De opstandige grootaandeelhouders hebben alle gelijk van de wereld om tegen dit resetplan te zijn. Zij willen ook alleen in de VS bezittingen verkopen als de markt daarvoor rijp is !!!

  .
 5. Banana 29 oktober 2020 09:15
  Raar dat het bestuur denkt dat aandelenemissie beter zijn. Tegen de momenteel lage koers is het op zijn zachts niet wijs om nieuwe aandelen uit te geven ( tegen een ‘weggeefprijs’).
  Nu de rente erg laag is, is het toch beter om te lenen. Dit zou kunnen door uitgifte van bedrijfsobligaties, desnoods tegen wat hogere rentevergoeding , of een stand by lening af te sluiten bij verschillende banken, vergoeding van 6% geven zou al mooi zijn tegenwoordig en als de situatie opklaart kan de lening afgelost worden.
  Uitgifte van nieuwe aandelen is merkwaardig en doet vermoeden dat het bestuur mogelijk een andere agenda heeft.
  Trouwens, tegenwoordig willen veel mensen best in appartement wonen die dichtbij winkelcentra en restaurants liggen, en met eigen parkeerplaatsen, dus overwegen om deze te bouwen en te verhuren.
  Enige koersverandering heeft het bestuur nodig.
10 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare