Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Verkoop spelletjes doet Hasbro goed

Gepubliceerd op 26 oktober 2020 12:58 | Views: 1.045

Hasbro 27 nov

92,32 +0,18 (+0,20%)

PAWTUCKET (AFN/BLOOMBERG) - Speelgoedfabrikant en -mediabedrijf Hasbro heeft in het afgelopen kwartaal geprofiteerd van een betere verkoop van spelletjes. Tijdens de coronacrisis waren mensen op zoek naar gezelligheid en vermaak en gingen onder meer bordspel Monopoly en kaartspel Magic: The Gathering regelmatig over de toonbank. De mediatak van het bedrijf had het moeilijker omdat de opnames van series en films een tijdlang stil lag.

Net als branchegenoot Mattel zag Hasbro ook een toenemende verkoop van bekende producten. Impulsaankopen, die in stenen speelgoedwinkels wel voorkwamen, zijn er veel minder nu een toenemend deel van de verkoop via webwinkels verloopt. Tegelijkertijd had Hasbro wel last van een lichte omzetdaling bij de speelgoed die aan series en films gelinkt is. Doordat veel films uitgesteld werden, was er minder aandacht voor die producten en dat leidde tot minder verkopen.

De totale omzet van Hasbro kwam uit op 1,8 miljard dollar, wat een daling van 4 procent was ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De nettowinst kwam uit op 220,9 miljoen dollar. Hasbro verwacht een goed feestdagenseizoen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Hasbro 100% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare