Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Philips wil oud-baas PepsiCo als commissaris

Gepubliceerd op 26 oktober 2020 09:57 | Views: 1.785

Pepsico 01 dec

146,07 +1,84 (+1,28%)

Philips Koninklijke 17:35

42,96 -0,64 (-1,46%)

AMSTERDAM (AFN) - Indra Nooyi, de voormalig topvrouw van frisdrank- en snackbedrijf PepsiCo, gaat mogelijk als commissaris aan de slag gaan bij Philips. Het zorgtechnologiebedrijf maakte haar voordracht maandag bekend.

Volgens Philips heeft Nooyi in haar tijd als topvrouw van PepsiCo duidelijk ingezet op het produceren van producten die voedzamer zijn en het beperken van de ecologische voetafdruk. Eerder werkte Nooyi in diverse leidinggevende functies bij onder meer technologiebedrijf ABB en smartphonemaker Motorola. Verder was ze actief binnen de Boston Consulting Group.

Volgens president-commissaris Jeroen van der Veer is Nooyi een bewezen bedrijfsleider in de consumenten- en technologiesector. Hij prijst verder haar strategische inzichten die voor Philips "zeer waardevol" zullen zijn nu de onderneming aan de volgende groeifase begint.

Aandeelhouders stemmen op 6 mei over haar benoeming.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Philips Koninklijke 100% zegt kopen 4 stemmen
Pepsico 100% zegt verkopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 haas 26 oktober 2020 10:40
  die kost wel 'n paar cent:):)Maar dan heb je ook wat ?
  ==================================
  ndra Krishnamurthy Nooyi (Tamil: ??????? ??????????????? ????; 28 oktober 1955) is een genaturaliseerde Amerikaanse ondernemer uit India en de voorzitter en voormalig CEO van PepsiCo, het op een na grootste voedsel- en drankbedrijf, gemeten naar omzet. Ze wordt beschouwd[bron?] als een van de machtigste vrouwen ter wereld. In 2014 stond ze 13de op de lijst van Forbes met de 100 machtigste vrouwen ter wereld.[2]

  In augustus 2018 kondigde ze aan dat ze in oktober zou opstappen[3].

  Ze studeerde bedrijfskunde aan Yale University. In 1980 kwam ze bij de Boston Consultancy Group terecht. In 1994 begon ze te werken bij PepsiCo en in 2001 werd ze benoemd tot Chief Financial Officer.
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare