Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Groeiend Holland Colours ziet druk op marges

Gepubliceerd op 26 oktober 2017 18:14 | Views: 6.665

Holland Colours 14:13

87,00 0,00 (0,00%)

APELDOORN (AFN) - Holland Colours heeft in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar de omzet verder zien toenemen. Wel stond de brutomarge bij de producent van verfpigmenten onder druk door de stijgende prijzen van grondstoffen.

De opbrengsten lagen in het eerste halfjaar met 42,4 miljoen euro 9 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Een tekort aan sommige grondstoffen vertaalde zich met name in Europa in hogere prijzen. Daardoor is de brutomarge maar een fractie gestegen, tot 19,4 miljoen euro.

Het bedrijfsresultaat steeg mede dankzij kostenbesparingen van 4 miljoen naar 4,6 miljoen euro. De winst onder de streep nam toe van 2,6 miljoen naar 3,3 miljoen euro. Dat was ook te danken aan een lager effectief belastingtarief.

De hogere grondstoffenprijzen zullen volgens Holland Colours ook in de tweede jaarhelft een rol blijven spelen, net als schommelingen in de waarde van de Amerikaanse dollar en het Britse pond. Net als in voorgaande jaren doet het bedrijf dan ook geen uitspraken over de verwachtingen voor het gehele boekjaar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Holland Colours 67% zegt verkopen 3 stemmen

Gerelateerd

Holland Colours

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare