Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Cijferstroom en ECB dominant op Wall Street

Cijferstroom en ECB dominant op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zullen donderdag naar verwachting overwegend hoger aan de handelsdag beginnen. Beleggers verwerken een grote stroom aan bedrijfsresultaten. Zo openden bedrijven als Twitter, Ford en UPS de boeken. Verder wordt het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) verwerkt. Belangrijk daarbij is de stap van de centrale bank om het steunprogramma af te gaan bouwen.

De ECB begint daar in januari mee. De omvang van het opkoopprogramma gaat dan van de huidige 60 miljard euro per maand, naar 30 miljard euro per maand. De rentetarieven blijven voorlopig wel onveranderd op hun historisch lage niveaus. De stap van de ECB zorgde er onder meer voor dat de dollar iets duurder werd ten opzichte van de euro.

Twitter lijkt zich op te kunnen maken voor een koerssprong. Het bedrijf is er afgelopen kwartaal weer in geslaagd meer gebruikers aan zich te binden. Naast de aanwas van gebruikers viel de omzet van het techbedrijf hoger uit dan geraamd. Ook de vooruitzichten voor het vierde kwartaal stemt investeerders waarschijnlijk tevreden.

UPS

Ford wist in het derde kwartaal te profiteren van een gestegen vraag naar pick-uptrucks. Ook wist de automaker de kosten verder omlaag te brengen en stelde de ondergrens voor zijn verwachtingen voor heel 2017 naar boven toe bij.

Pakketbezorger UPS heeft in het afgelopen kwartaal meer goederen vervoerd, onder meer vanwege stijgende internetverkopen. De totale omzet van UPS steeg met 7 procent naar bijna 16 miljard dollar. De operationele winst bleef vrijwel gelijk op 2 miljard dollar.

Luchtvaartmaatschappijen

Verder openden ook luchtvaartmaatschappijen American Airlines en Southwest Airlines de boeken. Bij Southwest Airlines sprongen vooral de oplopende kosten in het oog. American Airlines kwam onder meer met gunstige vooruitzichten voor het lopende kwartaal.

Olieconcern ConocoPhillips wist het derde kwartaal van het jaar weer zwarte cijfers te schrijven geholpen door de stijgende prijzen voor olie en gas. De resultaten van chocoladefabrikant Hershey lagen goeddeels in lijn der verwachtingen. Charter Communications deed het wat minder dan waar kenners in doorsnee rekening mee hielden.

Dow Jones

De beurzen in New York sloten woensdag in de min. De Dow-Jonesindex eindigde 0,5 procent lager op 23.329,46 punten. De brede S&P 500 zakte ook 0,5 procent, tot 2557,15 punten, en technologiegraadmeter Nasdaq ging eenzelfde percentage omlaag, naar 6563,89 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links