Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Goedkeuring fusie UPC-Ziggo moet over

Gepubliceerd op 26 oktober 2017 11:15 | Views: 3.000

KPN 17:35

2,18 +0,03 (+1,44%)

LUXEMBURG (AFN) - De goedkeuring van de Europese Commissie voor de fusie tussen kabelaars UPC en Ziggo is nietig verklaard. Het Gerecht van de Europese Unie, een onderdeel van het EU-hof, heeft dat bepaald in een beroepszaak die door KPN was aangespannen.

Volgens het Gerecht had de Commissie bij de goedkeuring in 2014 een betere onderbouwing moeten geven waarom de fusie niet schadelijk zou zijn voor Nederlandse consumenten. Toenmalig commissaris Joaquin Almunia had die conclusie getrokken nadat Liberty Global, het moederbedrijf van UPC, de concessie had gedaan om Film1 te verkopen.

De Commissie concludeerde namelijk dat UPC en Ziggo te veel marktmacht zouden hebben op de markt voor betaalde filmzenders. KPN vond dat dat ook zo was op de markt voor betaalde sportzenders. De Commissie stelde voor het Gerecht dat dat niet zo was, maar had geen onderbouwing gegeven en dat had wel gemoeten.

Kabelaar

UPC en Ziggo fuseerden in 2014 en gingen verder als kabelaar Ziggo. Dat bedrijf ging vorig jaar samen met telecombedrijf Vodafone en heet nu VodafoneZiggo. Ook die fusie is overigens goedgekeurd door de Europese Commissie.

KPN zei tevreden te zijn met de uitspraak. Liberty Global stelt vol vertrouwen te zijn dat de Europese Commissie opnieuw goedkeuring geeft. Ook VodafoneZiggo deelt dat vertrouwen en wijst erop dat de uitspraak meer over de procedure dan de inhoud gaat. Volgens het bedrijf heeft de beslissing van de rechters geen invloed op de dagelijkse gang van zaken.

Volgens de Europese Commissie is de goedkeuring nietig verklaar ,,op procedurele gronden''. De deal zal opnieuw worden bekeken. Er is overigens nog beroep tegen de uitspraak mogelijk bij het Europees Hof van Justitie.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN 60% zegt verkopen 5 stemmen

Gerelateerd

KPN Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 oktober 2017 11:35
    Deze fusie heeft me altijd al verbaasd. Normaal zou je denken dat deze fusie zou zijn afgekeurd omdat kabelaars al halve monopolisten zijn en deze fusie het nog vele malen erger maakte. Deze fusie had van meet af aan al afgekeurd moten worden. Blijf het daarnaast vreemd vinden dat KPN zijn netwerk wel moet openstellen voor concurrenten maar de kabelaars niet (het allebei overheids instellingen geweest)
  2. [verwijderd] 26 oktober 2017 12:07
    " LibertyGlobal stelt vol vertrouwen te zijn dat de Europese Commissie opnieuw goedkeuring geeft. Ook VodafoneZiggo deelt dat vertrouwen ..."

    Jeetje, wat een schade zou er zijn als het afgekeurd wordt.

    En wat fijn is het om te weten dat de consument uiteindelijk voor die schade op zal draaien.
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare