Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Roamingregels drukken resultaten KPN

Gepubliceerd op 26 oktober 2017 08:08 | Views: 3.044

KPN 09:06

2,41 0,00 (-0,08%)

DEN HAAG (AFN) - KPN heeft duidelijk last van de nieuwe regels omtrent roaming. Ook de zakelijke markt blijft de resultaten van het telecomconcern drukken, zo bleek uit een handelsupdate van het bedrijf.

Door de nieuwe Europese roamingregels hoeven klanten bijna geen rekening meer te houden met extra kosten voor roaming in het buitenland. Deze kosten zijn nu voor de telecomprovider. Verder laten bedrijven traditionele telecomdiensten steeds vaker links liggen, ten gunste van nieuwe technologieën.

Bij de consumententak van KPN was wel sprake van groei, geholpen door de aanwas van nieuwe klanten. Vooral de gebundelde diensten blijven een belangrijke drijfveer achter de groei bij het onderdeel.

Omzet

De totale omzet van KPN kwam uit op ruim 1,6 miljard euro. Dat betekende een daling van 6,6 procent ten opzichte van een jaar eerder. De operationele winst daalde in het afgelopen kwartaal met 13 procent tot 253 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebitda) van KPN daalde met 9,3 procent tot 603 miljoen euro.

De nettowinst van KPN kwam uit op 132 miljoen euro, tegenover 45 miljoen euro een jaar eerder. Vorig jaar werd het resultaat gedrukt door eenmalige kosten vanwege een bod op obligatieleningen.

Bedrijfsresultaat

Voor het hele jaar voorziet voorziet KPN een geschoond bedrijfsresultaat dat in lijn zal liggen met de resultaten van 2016. De impact van de nieuwe roamingregels schat KPN op 40 miljoen tot 50 miljoen euro. Verder zal KPN dit jaar krap 1,2 miljard euro aan investeringen hebben gedaan.

KPN is van plan om over 2017 een dividend van 0,11 euro per aandeel uit te keren. In augustus is daarvan 3,7 eurocent betaald als interim dividend. Na dit jaar moet wat KPN betreft het dividend verder omhoog.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN 56% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

KPN Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare