Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Meer werk op de plank bij Besi

Gepubliceerd op 26 oktober 2017 07:33 | Views: 2.566

BESI 11 aug

38,06 +1,18 (+3,20%)

DUIVEN (AFN) - BE Semiconductor Industries (Besi) heeft het derde kwartaal van het jaar een omzet van 159,3 miljoen euro in de boeken gezet. Dat betekende op jaarbasis een stijging met bijna 70 procent, maar ten opzichte van het tweede kwartaal van dit jaar een daling met 6,3 procent. De toeleverancier aan de chipindustrie zag het aantal orders in de pijplijn fors aandikken.

Met 161,5 miljoen euro aan opdrachten lag er bijna een kwart meer werk op de plank ten opzichte van het tweede kwartaal. Dit komt volgens Besi vooral doordat er meer vraag is naar zogenoemde high-end applicaties. Topman Richard Blickman van Besi noemt de stijging opvallend gelet op de seizoensinvloeden, die in de tweede jaarhelft over het algemeen negatiever uitpakken voor het bedrijf.

Onder de streep resteerde een winst van 52,9 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 1 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van dit jaar. In het derde kwartaal van 2016 bleef er onder de streep 36,3 miljoen euro over.

Winstgevendheid

Verder wist Besi de winstgevendheid verder te verbeteren. Voor het lopende kwartaal voorziet Besi een omzetdaling tot 10 procent ten opzichte van het derde kwartaal. Dit is volgens het bedrijf inherent aan de meetperiode. Ten opzichte van een jaar eerder voorziet het bedrijf een significante verbetering.

Ook voor 2018 is Besi positief. Blickman wijst daarbij op de positieve vooruitzichten van de halfgeleidersector als geheel en de positie van Besi in de sector. Wel maakt hij daarbij de aantekening dat snelle schommelingen in de branche niet vreemd zijn.

Om zowel aan een stijgende als dalende vraag te voldoen, heeft Besi volop ingezet op een flexibele schil als het gaat om personeel.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BESI 100% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

BE Semiconductor Industries

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare