Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Meer werk op de plank bij Besi

DUIVEN (AFN) - BE Semiconductor Industries (Besi) heeft het derde kwartaal van het jaar een omzet van 159,3 miljoen euro in de boeken gezet. Dat betekende op jaarbasis een stijging met bijna 70 procent, maar ten opzichte van het tweede kwartaal van dit jaar een daling met 6,3 procent. De toeleverancier aan de chipindustrie zag het aantal orders in de pijplijn fors aandikken.

Met 161,5 miljoen euro aan opdrachten lag er bijna een kwart meer werk op de plank ten opzichte van het tweede kwartaal. Dit komt volgens Besi vooral doordat er meer vraag is naar zogenoemde high-end applicaties. Topman Richard Blickman van Besi noemt de stijging opvallend gelet op de seizoensinvloeden, die in de tweede jaarhelft over het algemeen negatiever uitpakken voor het bedrijf.

Onder de streep resteerde een winst van 52,9 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 1 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van dit jaar. In het derde kwartaal van 2016 bleef er onder de streep 36,3 miljoen euro over.

Winstgevendheid

Verder wist Besi de winstgevendheid verder te verbeteren. Voor het lopende kwartaal voorziet Besi een omzetdaling tot 10 procent ten opzichte van het derde kwartaal. Dit is volgens het bedrijf inherent aan de meetperiode. Ten opzichte van een jaar eerder voorziet het bedrijf een significante verbetering.

Ook voor 2018 is Besi positief. Blickman wijst daarbij op de positieve vooruitzichten van de halfgeleidersector als geheel en de positie van Besi in de sector. Wel maakt hij daarbij de aantekening dat snelle schommelingen in de branche niet vreemd zijn.

Om zowel aan een stijgende als dalende vraag te voldoen, heeft Besi volop ingezet op een flexibele schil als het gaat om personeel.

Lees over dit aandeel ook

  1. 10 apr Saxo ziet beleggersvertrouwen dalen
  2. 22 feb Toonaangevende positie Besi betekent hoge waardering

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BESI

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

BE Semiconductor Industries

133,500 19 apr
-5,050 -3,64%
Premium

Toonaangevende positie Besi betekent hoge waardering

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links