Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Minder winst en omzet voor ASMI

Gepubliceerd op 26 okt 2016 om 18:27 | Views: 3.783

ASMI 17 jan

117,80 +2,95 (+2,57%)

ALMERE (AFN) - ASM International (ASMI) heeft in het derde kwartaal een lagere winst en omzet behaald dan een jaar eerder. De toeleverancier aan de chipindustrie boekte ook minder aan nieuwe orders. Dat bleek woensdag uit een tussentijds handelsbericht.

ASMI realiseerde een winst van 33,1 miljoen euro, tegen 42,8 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Het genormaliseerde resultaat kwam uit op 39,8 miljoen euro. De omzet zakte van 162 miljoen euro tot 144,2 miljoen euro. De brutomarge bedroeg 44,2 procent. Dat was wel iets meer dan de marge van 43,4 procent in het derde kwartaal vorig jaar. De orderontvangst kwam uit op 122,6 miljoen euro, tegen 148,1 miljoen euro een jaar eerder.

Topman Chuck del Prado wees erop dat zowel de omzet als de orderinstroom binnen de eerder afgegeven bandbreedten uit zijn gekomen. ASMI rekende op een omzet in een range van 135 miljoen euro tot 150 miljoen euro in het derde kwartaal bij een orderinstroom tussen de 100 miljoen euro en 130 miljoen euro. De winstdaling was volgens hem onder meer te wijten aan negatieve wisselkoerseffecten.

Orderinstroom

Het bedrijf kondigde woensdag tevens aan voor 50 miljoen euro aan aandelen in te gaan kopen. Dit programma zal onder dezelfde voorwaarden plaatsvinden als het aandeleninkoopprogramma dat ASMI een jaar geleden in gang zette.

ASMI mikt voor het vierde kwartaal op een orderinstroom tussen 130 miljoen euro en 160 miljoen euro. De omzet zal naar verwachting uitkomen in een bandbreedte van 150 miljoen euro tot 170 miljoen euro.

Het concern liet overigens niets los over mogelijke interesse in de toeleverancier aan de chipindustrie Hitachi Kokusai Electric. Volgens persbureau Bloomberg zou ASMI overwegen daar een belang in te nemen. Het dochterbedrijf van Hitachi zou ook in de belangstelling staan van Chinese en Amerikaanse bedrijven, aldus ingewijden maandag.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASMI 50% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

ASM International

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links