Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Meerderheid beleggers verwacht correctie bij tweede coronagolf'

AMSTERDAM (AFN) - Een meerderheid van de Nederlandse beleggers verwacht een scherpe koersdaling op de aandelenbeurzen door een tweede coronagolf. Een lichte meerderheid denkt evenwel dat deze correctie minder hevig is dan de klap na de eerste besmettingsgolf. Dat maakt ING op uit een peiling onder beleggers.

De maandelijkse BeleggersBarometer van ING steeg ondanks de zorgen rond een tweede coronagolf met vier punten tot 102. Het is sinds het dieptepunt in april voor het eerst dat de graadmeter uitkomt boven de 100. Een stand van 100 staat voor neutraal, daarboven positief.

Het sentiment onder beleggers blijft voorzichtig. De ideeën over wat de doen bij een correctie, lopen uiteen. Een derde van de ondervraagde beleggers zegt dan aandelen bij te kopen, terwijl 32 procent zegt geen actie te ondernemen. In de AEX verwachten beleggers het meeste rendement te behalen van chipmachinemaker ASML, gevolgd door Ahold.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

50 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Jopieklaploper 26 september 2020 10:20
    kan ook juist de andere kant op gaan als de wereldwijde overheden met de VS voorop nog eens honderden triljoenen aan steunpakketten uitgeven. Het zou zelfs kunnen zijn dat straks ongelimiteerd steun wordt gegeven want geld kan immers gewoon uit het niets tevoorschijn getoverd worden.

    dus de beurzen zouden wel eens juist kunnen gaan exploderen omhoog.
  2. [verwijderd] 26 september 2020 10:35
    "In de AEX verwachten beleggers het meeste rendement te behalen van chipmachinemaker ASML, gevold door Ahold". Dit vraagt om meer uitleg. Het dividend van Ahold is niet gering. Het aandeel stijgt, maar niet explosief. Ik wil ermee aangeven dat er wel meer bedrijven zijn in de AEX-index waar meer rendement te behalen valt. Ahold is wel een degelijk en betrouwbaar aandeel en zeker de moeite waard, maar na m.i. mag het lijstje nog wel even worden aangevuld met ASMI en Galapagos, Adyen, Just eat Takeaway. Dan heb ik dividend niet meegerekend, want een aantal van bovengenoemde bedrijven geven voor zover mij bekend geen dividend.

    Een correctie bij een tweede coronagolf is onwenselijk, maar niet een reden om de boel te verkopen. Het is verstandig om geld langs de zijlijn te hebben om als de koersen zakken bij te kunnen kopen en andere dagelijkse aankopen te kunnen doen. Met verlies verkopen is het domste wat je kan doen, tenzij je totaal geen vertrouwen meer hebt in het bedrijf (bijv. staat op het randje van een faillissement). Ik zeg: mooi de aandelen houden, nooit verkopen, alleen bijkopen als de koersen extreem dalen. Het probleem is dat sommige mensen in aandelen zitten met geleend geld. Als dan ook nog eens de koersen dalen raken ze in paniek en verkopen ze de boel met verlies. Dat noem ik stuntwerk, maar het is wel de realiteit van vandaag de dag.
  3. [verwijderd] 26 september 2020 10:43
    Je kan wel met verlies verkopen, maar dan zou je het eigenlijk direct moeten investeren in een bedrijf waar een hoog rendement reëler is om het verlies te kunnen compenseren. Beleggen betekent: geen garanties voor de toekomst. Weest verstandig en beleg alleen met geld dat je niet nodig bent. Investeer in kansrijke bedrijven en verkoop nooit met verlies, tenzij zoals eerder gezegd een bedrijf op het randje van een faillissement komt te staan of dat je voor een langere tijd geen herstel v.h aandeel/bedrijf verwacht. Ook is het verstandig om niet lukraak zomaar in een bedrijf te beleggen zonder dat je je hebt verdiept in een onderneming.
  4. Cph-cinq 26 september 2020 11:42
    Ik denk dat de correctie al volop bezig is. De laatste weken Het begint meer en meer op de letter W te lijken. Wacht maar tot er weer meer en meer lockdowns gaan komen. We zijn er niet ver meer af. Hopelijk niet . En op de overheden zullen we niet zo veel meer moeten rekenen. Namelijk op is op.
  5. forum rang 7 jan de vakman 26 september 2020 11:48
    Nou ja, ik verkoop ook wel eens met verlies, maar dan als het even kan, koop ik een kanshebber terug, die dubbel zoveel is gedaald dan het verlies aandeel, dan beschouw ik het niet als verlies, zeker als er een dikke reden is voor het verlies.
    Hoewel ik op de beurs van de week ook een klein verlies heb geleden, deed ik het toch 2/3 beter dan het aexje en ga ik niks verkopen, want value jaegers liet van de week zien, dat de houd en regelmatig bijkoop strategie op de langere termijn voor de hoogste rendementen zorgt en ik onderschrijf dat volledig, want als ik mijn portefuille de laatste jaren overzie, moet ik concluderen dat value gewoon gelijk heeft;aktie heeft bijna alleen maar beperkt verlies opgeleverd, ik ga alleen sterk opletten als een aandeel meer dan 20% keldert,dan is uitstappen vaak de minst slechtste optie!
    Bij mij was mijn maxje;besi de steenlegger van het verlies,hij kampt de laatste weken geregeld met moterpech, sóchtens begint hij vaak groen, maar in de loop van de dag word het rood, nu ja, honda heeft Max beterschap belooft,die duivieten moeten daar ook maar eens over na gaan denken!
    Asmi doet het beter en als die oost aziatische tak toch in de verkoop gaat, denk ik dat er weer een heel leuk speciaal dividend aan zit te komen, nooit verkeert zal ik maar zeggen!!
    Mijn kleine come back in het metaal, aperam levert voorlopig alleen maar dik verlies op,nu ja, van klein duimpje;pharming word je ook niet vrolijk, bij Dalm doen de metalen het helemaal niet verkeerd,zelfs de grote zakker; aluminium is licht aan het herstellen, dat zal wel door de mega produktie van elektrische fietsen komen, die zijn bijna allemaal;lichtgewicht!
    Vandaag heerlijke appels plukken, want vriend corona is buitengewoon slecht gehumeurd,daarom is het zaak om hem met zoveel en veelzijdige vitaminen van het lijf te houden,tot nog toe lukt die strategie prima,want corona in de buurt van jan, heeft hem gelukkig nog niet kunnen vellen,rede genoeg om dankbaar te zijn!!
    Morgen met vreugd in het huis des HEEREN gaan, om daar met lof die grote NAAM te danken!!
    Maandag hoop ik dat we uncle sam gaan na apen, want de usa sloot vrijdag heel positief voor mijn porto, ik denk dat die lange de tv debatten gaat winnen, de democraatjes zullen het verlies, andermaal aan zichzelf te danken hebben Joetje is gewoon over de datum, die hoort het spektakel van achter de geraniums gade te slaan, nu ja, deze jongen heeft veel liever een republikein aan het roer, maar zou 1000x liever hebben dat hij Mike heet!!SJALOOM!!!
  6. forum rang 7 Dividend Collector 26 september 2020 12:21
    quote:

    Aandelen & zo schreef op 26 september 2020 10:35:

    Ahold is wel een degelijk en betrouwbaar aandeel en zeker de moeite waard, maar na m.i. mag het lijstje nog wel even worden aangevuld met ASMI en Galapagos, Adyen, Just eat Takeaway.
    Helemaal eens met je betoog, maar hier sla je de plank toch even mis. Adyen en JET zijn fors overgewaardeerde bedrijven waar men hoopt op groei maar als deze groei niet aanhoudt dit grote neerwaartse risico's met zich meebrengt. Het stempel 'degelijk' en 'betrouwbaar' moeten deze bedrijven nog waarmaken.

    Hetzelfde geldt voor Galapagos. We hebben allemaal meegekregen wat er de afgelopen weken is gebeurd. Je kunt dit het bedrijf niet verwijten maar de afhankelijkheid van toezichthouders zorgt voor te grote koersrisico's.
  7. [verwijderd] 26 september 2020 12:28
    Ik kan nog niet precies achterhalen wat er aan de hand is bij AMG (Advanced Metallurgical Group) op de ASCX index. Dit aandeel zakte deze week nogal, terwijl AMG in een goede business zit: lithium, voor o.a. elektrische auto's. Vliegtuigbranche hebben ze ook voor een groot deel in hun pakket/business, dat kan e.e.a. verklaren dat beleggers vd korte termijn er van af willen. Wie kan het voor mij uitzoeken? Het aandeel zakte vooral donderdag.
  8. [verwijderd] 26 september 2020 13:03
    quote:

    Dividend Collector schreef op 26 september 2020 12:21:

    [...]
    Hetzelfde geldt voor Galapagos. We hebben allemaal meegekregen wat er de afgelopen weken is gebeurd. Je kunt dit het bedrijf niet verwijten maar de afhankelijkheid van toezichthouders zorgt voor te grote koersrisico's.
    Beleggers hebben Galapagos te snel afgestraft voor een medicijn filgotinib dat door de FDA nog niet werd goedgekeurd met nadruk op 'nog'. De koers daalde van ca. 157 naar ca. 100 euro per aandeel. Inmiddels, gisteren, werd bekend dat Japan filgotinib heeft goedgekeurd. Gisteren stond het aandeel in het groen op een slot van 118,30 euro per aandeel. Nabeurs werd nog een keer grootnieuws bekendgemaakt dat ook de EU filgotinib heeft goedgekeurd. We gaan zien wat voor effect dit heeft op de koers komende week. Een opsteker voor Galapagos:

    www.deaandeelhouder.nl/nieuws/2020/09...
  9. forum rang 4 H. Berkhof 26 september 2020 13:05
    quote:

    ooievaar49 schreef op 26 september 2020 12:55:

    Je kunt je afvragen in hoeverre ING belang heeft dat de koersen gaan zakken. Is een bank in zijn oordeel wel te vertrouwen??
    Nee, banken zijn überhaupt niet te vertrouwen en ik kan het weten want heb er meer dan 40 jaar gewerkt maar ja, wiens brood men eet, diens woord men spreekt.
50 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links