Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Bitcoin zakt onder de 8000 dollar

Gepubliceerd op 26 september 2019 20:10 | Views: 3.202 | Onderwerpen: bitcoin

BTC/CHF 22 mei

6.865,72 0,00 (0,00%)

BTC/EUR 22 mei

6.469,16 0,00 (0,00%)

BTC/USD 08:43

10.432,01 -113,50 (-1,08%)

EUR/USD 08:43

1,17 0,00 (-0,16%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De bitcoin ging donderdag opnieuw flink onderuit. De waarde van de digitale munt zakte voor het eerst sinds juni onder de 8000 dollar.

De naar marktwaarde gemeten grootste en tevens bekendste cryptomunt is bezig aan een flinke dip. Donderdag is de vijfde dag op rij dat de waarde een tik kreeg. Ook andere cryptomunten zakten in waarde.

Handelaren wijzen onder meer op de tegenvallende introductie van zogeheten futures door het bedrijf achter de beurs van New York onlangs. Met de futures op het Bakkt-platform kan makkelijker door professionele handelaren worden gespeculeerd op koerswijzigingen van de cryptomunt, maar het loopt nog niet storm. De handel in bitcoins wordt overigens niet gereguleerd, waardoor koersmanipulatie mogelijk is en volgens toezichthouders vaak voorkomt.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BTC/CHF 86% zegt verkopen 7 stemmen
BTC/EUR 86% zegt verkopen 7 stemmen
BTC/USD 86% zegt verkopen 7 stemmen
EUR/USD 71% zegt verkopen 7 stemmen

Gerelateerd

bitcoin

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

BTC/CHF

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

BTC/EUR

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

BTC/USD

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

EUR/USD

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
9 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Beursspeculant 26 september 2019 21:21
  quote:

  Sir Cryptalot schreef op 26 september 2019 21:03:


  Ik heb er 1. Ik verwacht dat het in de komende 10 jaar eens boven de 40k€ uit komt. Dan verkoop ik hem.
  En anders 2 pizza’s, als ik geluk heb.

  Disclaimer: hoe meer ik er over lees, hoe minder ik het snap.


  Mooie reactie, ab
 2. Witpen 26 september 2019 22:18
  Als ik een Witpencoin wil beginnen, dan kan dat en ben ik morgen live. Is het iets waard? Nee. Bitcoin op zich is niets waard, alleen wanneer er echt mee betaald kan worden, maar dan moeten ze bij ASML nog goed hun best doen, zodat met een chip uit een mobiele telefoon hashes kunnen worden berekend zonder dat de telefoon gaat roken. Kortom: op korte termijn zeker geen waarde en op de lange termijn alleen als het de munt wordt, wat bij lange na niet zeker is. Bitcoin is 0 euro waard, alleen de techniek erachter is waardevol.
 3. forum rang 4 Sir Cryptalot 26 september 2019 23:01
  @witpen. Helemaal waar. Ik moet altijd een beetje lachen als ik weer lees over een overvallen juwelier want ik geef echt helemaal niets om ‘bling’. Net zoals goud, geld, diamanten zie ik het niet anders dan als medium tussen eten,onderdak,transport enz. Btc is niet de grote disruptor zoals het werd voorgesteld geworden maar heeft een plekje gekregen in de zeldzaamheid door de p.o.w. en maximale verkrijgbaarheid. Het is in 10 jaar van 0 naar een marketcap van 100 miljard gegaan, dus het ‘is’ wel iets, maar functioneel kan ik er ook helemaal niets mee.
 4. forum rang 7 Kaspersky 26 september 2019 23:12
  Bitcoin; in principe een Excel bestand met namen (wallets) en punten (Bitcoins). De techniek zal op termijn gebruikt blijven worden (Blockchain) in mogelijk een andere vorm bestaande instituten.

  Ik heb overwogen zelf een cryptomunt te ontwikkelen, want in principe is het een kwestie van kopiëren en plakken met verschillende parameters.
9 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare