Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ABN AMRO keldert op groene beursdag

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO is donderdag fors onderuit gegaan op de beurs in Amsterdam. Beleggers dumpten het aandeel vanwege een witwasonderzoek bij de bank. Verder was het sentiment op de Europese beurzen positief. President Donald Trump zinspeelde woensdag op een mogelijk snelle handelsdeal met China. Peking deed er nog een schepje bovenop met optimistische uitlatingen over de voortgang bij de handelsgesprekken.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 0,8 procent in de plus op 577,72 punten. De MidKap won 0,4 procent tot 822,52 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs dikten tot 0,8 procent aan.

ABN AMRO kelderde dik 12 procent in de AEX. Het Openbaar Ministerie is een onderzoek begonnen naar witwassen en financieren van terrorisme bij de bank. ABN AMRO zou klanten onvoldoende hebben doorgelicht. De bank zegt zijn volledige medewerking toe aan het onderzoek. Het belang van de Nederlandse overheid in de bank is door de koersval honderden miljoenen euro's minder waard geworden.

RELX

Verder eindigde bij de hoofdfondsen informatieleverancier RELX bovenaan met een winst van 2,3 procent. In de MidKap won AMG 4,1 procent. De metalenspecialist heeft een langjarige overeenkomst gesloten met mijnbouwconcern Glencore voor de levering van ferrovanadium, dat wordt gebruikt voor versterking van metalen en bescherming tegen corrosie.

In Londen zakte Imperial Brands bijna 13 procent. De Britse tabaksfabrikant verlaagde zijn winstverwachting vanwege tegenvallende verkopen van vapingartikelen. Een aantal sterfgevallen die met vapen in verband worden gebracht, zou de vraag naar dergelijke e-sigaretten doen afnemen. Luchtvaartconcern IAG gaf een winstalarm na de stakingsgolf bij zijn dochteronderneming British Airways en zakte 4 procent.

De euro was 1,0936 dollar waard, tegen 1,0953 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 1,2 procent tot 55,84 dollar. Brentolie kostte 0,7 procent minder op 61,97 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 12 apr Goldman Sachs haalt ABN en ING van de kooplijst 1
  2. 14 feb Waarom de nieuwe doelstellingen van ABN Amro een vleugje ambitie missen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V.

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Bart Meerdink 26 september 2019 18:22
    "Het belang van de Nederlandse overheid in de bank is door de koersval honderden miljoenen euro's minder waard geworden."

    56,26% van 940m x -€2,20 is €1,16 miljard (!) verlies vandaag op het staatsbelang. Kost bijna €70 voor elke Nederlander. Hoeveel FIOD ambtenaren kun je daar voor in dienst nemen? Daar hoort het anti-witwas onderzoek namelijk thuis, niet (onbetaald ook nog!) bij de banken. Wat een vreselijk slecht beleid om politietaken aan banken op te leggen die daar niet voor toegerust zijn. En waarbij ook nog eens bijna geen enkele van de met veel moeite verzamelde meldingen ergens toe leidt. Dus de georganiseerde misdaad viert feest. Wat een falende overheid.

    Ook interessant, sinds 2008 deelt de Staat de lakens uit bij ABN Amro. Zien we straks Gerrit Zalm voor het gerecht verschijnen?
  2. forum rang 5 Bart Meerdink 26 september 2019 18:58
    quote:

    Sir Cryptalot schreef op 26 september 2019 18:39:

    Banken hebben een meldingsplicht. Als ze witwassen niet melden of zelfs faciliteren krijgen ze een boete. Zo ingewikkeld lijkt het me niet.
    Zwart geld en wit geld ziet er hetzelfde uit. Net zoals je een misdadiger niet zomaar op straat er tussenuit vist.

    Het is moeizaam opsporingsonderzoek allemaal. Maar zo ingewikkeld lijkt het je niet, haha.
  3. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 26 september 2019 19:02
    quote:

    Bart Meerdink schreef op 26 september 2019 18:22:

    Ook interessant, sinds 2008 deelt de Staat de lakens uit bij ABN Amro. Zien we straks Gerrit Zalm voor het gerecht verschijnen?

    Had deze Gluiperd al niet 3x levenslang moeten krijgen..

    Voor alles wat hij gedaan heeft op financieel gebied..

    Zowel als minister van Financiën als bij andere Commerciële activiteiten..??

    Denk ook aan zijn (onfatsoenlijke) rol bij de DSB bank~!..
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ABN AMRO BANK N.V.

15,540 11:32
-0,015 -0,10%
Premium

Waarom de nieuwe doelstellingen van ABN Amro een vleugje ambitie missen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links