Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'AMG verkleint risico dankzij deal Glencore'

Gepubliceerd op 26 september 2019 10:05 | Views: 6.273

AMG 26 okt

15,80 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Metalenspecialist Advanced Metallurgical Group (AMG) verkleint de risico's rond zijn Amerikaanse capaciteitsuitbreiding dankzij de nieuwe leveringsdeal met Glencore. Dankzij de afspraken met die grondstoffengigant over vanadium hoeft AMG volgens analisten van ING niet meer naarstig op zoek naar inkopers van dat materiaal

AMG verdubbelde zijn capaciteit in de Verenigde Staten, waarbij het aan de Amsterdamse beurs genoteerde bedrijf 300 miljoen dollar investeerde in een faciliteit voor vanadium in de staat Ohio. De onderneming maakte donderdag een langjarige overeenkomst bekend over de levering van al zijn beschikbare productie van ferrovanadium aan Glencore.

De directe financiële implicaties van de afspraken zijn volgens ING beperkt. Niettemin verwacht de bank voordelen in termen van winst naar aanleiding van de Amerikaanse capaciteitsuitbreiding.

ING hanteert een buy-advies en koersdoel van 37 euro. Het aandeel AMG stond donderdag omstreeks 09.55 uur 6,8 procent hoger op 22,97 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AMG 92% zegt kopen 26 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare