Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Brussel onderzoekt megafusie brillenbranche

Gepubliceerd op 26 sep 2017 om 17:21 | Views: 2.928

GrandVision 23 aug

27,38 0,00 (0,00%)

BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie stelt een diepgaand onderzoek in naar de voorgenomen fusie tussen de Italiaanse brillenmaker Luxottica en de Franse brillenglazenproducent Essilor. De markttoezichthouder is vooral bezorgd dat de in januari aangekondigde transactie de concurrentie op het gebied van brillenglazen verstoort.

,,De helft van de Europeanen draagt een bril. Daarom moeten we zorgvuldig vaststellen of de beoogde fusie tot hogere prijzen of verminderde keuze zou leiden voor opticiens en uiteindelijk consumenten’’, aldus EU-commissaris Margrethe Vestager (Mededinging).

Luxottica is eigenaar van merken als Ray-Ban, Persol en Oakley. Essilor is vooral bekend van het glazenmerk Varilux. Ze zetten samen ruim 15 miljard euro om en hebben ruim 140.000 werknemers in dienst.

Andere bedrijven in de optische industrie zouden uit de markt kunnen worden gedrukt door deze brillenreus, zo wordt gevreesd in Brussel. Vestager heeft tot 12 februari 2018 de tijd om een besluit te nemen over de fusie.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
GrandVision

Gerelateerd

GrandVision

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord