Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kleine bewegingen op beurzen Europa

Kleine bewegingen op beurzen Europa

AMSTERDAM (AFN) - De belangrijkste Europese beursgraadmeters lieten dinsdag bescheiden koersbewegingen zien. Beleggers deden het voorzichtig aan door de aanhoudende onrust rond Noord-Korea.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de middaghandel 0,3 procent hoger op 529,25 punten. De MidKap klom 0,1 procent op 812,72 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt kregen er tot 0,3 procent bij. De Londense FTSE-index ging een fractie omhoog.

Grootste stijgers in de AEX waren staalproducent ArcelorMittal en speciaalchemiebedrijf DSM met winsten tot 1,5 procent. Grootste daler was digitaal beveiliger Gemalto met een min van 1,6 procent.

VolkerWessels

Zorgtechnologiebedrijf Philips verloor 0,8 procent. Philips-dochter Spectranetics moet in de Verenigde Staten een ballonkatheter terugroepen. Door een fout in de fabricage kan de ballon op een andere plek terechtkomen en niet werken. Verf- en chemieconcern AkzoNobel zakte 0,9 procent, na een adviesverlaging door Société Générale.

In de MidKap voerde bouwbedrijf VolkerWessels de stijgers aan met een plus van 1,4 procent. Bodemonderzoeker Fugro stond onderaan met een min van 1,6 procent.

Nestlé

Pharming dikte op de lokale markt 1,2 procent aan. Het biotechnologiebedrijf heeft een overeenkomst gesloten met Inceptua Medicines Access voor het beschikbaar stellen van Ruconest in alle landen waar het medicijn nog niet via de gewone kanalen verkrijgbaar is.

In Zürich klom Nestlé 2 procent na bekendmaking van de nieuwe strategie. Het Zwitserse levensmiddelenconcern mikt daarbij op een onderliggende operationele winstmarge van 17,5 tot 18,5 procent in 2020.

Euro

In Parijs won supermarktketen Carrefour 3,5 procent na geruchten over een mogelijke overname van het Franse concern door de Amerikaanse webwinkelreus Amazon om vaster voet aan de grond te krijgen in Europa.

De euro was 1,1793 dollar waard, tegen 1,1854 dollar een dag eerder. De prijs van een vat ruwe Amerikaanse olie daalde 1,1 procent tot 51,69 dollar. Brentolie kostte 1,5 procent minder op 58,12 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links