Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wall Street blijft dicht bij huis'

'Wall Street blijft dicht bij huis'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan voor een opening zonder grote bewegingen. Beleggers kijken uit naar een aantal optredens van Fed-bestuurders, onder wie voorzitter Janet Yellen, waaruit ze meer duidelijkheid over het monetaire beleid hopen af te leiden. Op macro-economisch vlak zijn er onder meer cijfers over de huizenprijzen en het consumentenvertrouwen.

De olieprijs daalt weer iets na maandag enkele procenten omhoog te zijn gegaan. Dat kwam deels door een dreigement van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan om geen olie meer uit het Koerdische deel van Irak door te voeren.

De koersen van met name techfondsen herstelden zich weer iets na minnen een dag eerder. Facebook heeft daarnaast nog te maken met de dreiging van een afsluiting van het sociale netwerk in Rusland. De chatapp WhatsApp, die ook van Facebook is, werd in China juist in de ban gedaan.

Alibaba

Beleggers lijken positief te reageren op de aankondiging van Alibaba om logistiekbedrijf Cainiao over te nemen. De Chinese webwinkelgigant beloofde de komende vijf jaar 15 miljard dollar te steken in het uitbouwen van een wereldwijd logistiek netwerk.

Red Hat kan op aandacht van beleggers rekenen, nadat het maandag de boeken had geopend. De cijfers van het softwarebedrijf waren beter dan beleggers hadden verwacht.

Carnival

Axovant Sciences liet weten dat zijn medicijn tegen Alzheimer in een vergevorderde testfase niet deed wat het moest doen. Voorbeurs werd het aandeel massaal gedumpt.

Cruiserederij Carnival maakt voor de openingsbel cijfers bekend. Het bedrijf heeft de afgelopen periode last gehad van de orkanen Irma en Maria die door de Cariben trokken. Na de handelsdag komt sportmerk Nike nog met kwartaalcijfers.

Dow Jones

Geruchten over interesse van internetwinkelbedrijf Amazon in de Franse supermarktketen Carrefour deden in Franse media de ronde. Amazon nam onlangs al de Amerikaanse supermarkt Whole Foods over. Op de Parijse beurs was het aandeel Carrefour een van de stijgers.

De beurzen in New York gingen maandag met verlies de handel uit. De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot 0,2 procent lager op 22.296,09 punten. De bredere S&P 500 leverde eveneens 0,2 procent in tot 2496,66 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,9 procent op 6370,59 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links