Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Patentzaken tegen chipbedrijf TSMC

Gepubliceerd op 26 aug 2019 om 19:35 | Views: 1.642

ASML 10:37

240,00 +3,90 (+1,65%)

SANTA CLARA (AFN) - De Amerikaanse chiptoeleverancier GlobalFoundries heeft rechtszaken aangespannen tegen Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) over vermeende schending van patenten. TSMC is een belangrijke toeleverancier aan bijvoorbeeld Apple en een grote klant van de Nederlandse chipmachinemaker ASML.

Het gaat om zestien punten rond vermeende patentinbreuk door het Taiwanese TSMC die werden ingediend bij autoriteiten en rechtbanken in de Verenigde Staten en Duitsland. Een van de eisen is dat de import van sommige producten van Apple in die landen wordt stopgezet omdat die chips van TSMC bevatten waarbij patentrechten van GlobalFoundries werden geschonden. Ook wil het Californische GlobalFoundries een "significante" schadevergoeding van TSMC.

TSMC levert ook apparatuur aan grote bedrijven als Broadcom, Nvidia en Qualcomm, terwijl diens producten ook zijn te vinden in servers, computers en veel andere internetelektronica. Volgens GlobalFoundries maakt TSMC onwettig gebruik van cruciale patentbezittingen van de onderneming.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
ASML 67% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

ASML Holding

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links