Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Vraag naar vanadium stijgt na prijsval'

Gepubliceerd op 26 aug 2019 om 09:01 | Views: 5.608

AMG 15 okt

24,24 0,00 (0,00%)

MOSKOU (AFN/BLOOMBERG) - De vraag naar overgangsmetaal vanadium, dat onder meer wordt gebruikt voor de vervaardiging van roestvrij staal en het harder maken van staal, zal stijgen. Volgens de Russische producent Evraz grijpen staalmakers weer naar het metaal nadat de prijs ervoor dit jaar met 75 procent zakte.

Eind vorig jaar piekte het metaal nog op een prijs van 120 dollar per kilo. De prijsstijging kwam met name door strengere Chinese bouwregels. Onder meer in huizen en bij infrastructurele projecten moest gebruik worden gemaakt van harder staal. Dat zorgde voor een vertienvoudiging in de vraag naar vanadium. Veel staalmakers grepen op een gegeven moment naar alternatieven voor vanadium zoals niobium en titanium.

De huidige prijs voor vanadium ligt tussen de 30 en 40 dollar per kilo. Evraz zegt tevreden te zijn met het huidige prijsniveau, omdat deze nog altijd boven het langjarige gemiddelde ligt. Evraz, buiten China de grootste vanadium-producent ter wereld, is goed voor circa 15 procent van de vanadium-leveringen wereldwijd.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
AMG 80% zegt kopen 20 stemmen

Gerelateerd

Advanced Metallurgical Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Föhn
0
Ik zie dat AMG als een malle gaat op dit nieuws. Standaard positie in de top 5 dalers op IEX.
Roze bril
0
quote:

Föhn schreef op 26 aug 2019 om 09:09:


Ik zie dat AMG als een malle gaat op dit nieuws. Standaard positie in de top 5 dalers op IEX.

Dat heeft meer te maken met het beurssentiment van de dag. Ik denk dat je het effect van dit bericht op iets langere termijn moet inschatten.
Föhn
0
quote:

Roze bril schreef op 26 aug 2019 om 09:45:


[...]
Dat heeft meer te maken met het beurssentiment van de dag. Ik denk dat je het effect van dit bericht op iets langere termijn moet inschatten.


Vandaar dat ze nu de hoogste stijger zijn? Zo traag reageren koersen niet. Koersen nemen altijd per direct verwachtingen voor de toekomst mee.
moneypocket
0
Ben benieuwd wanneer de shorters gaan coveren...met zijn allen door de achterdeur zal niet zomaar lukken gezien het shortpercentage.
Huppeldepepup
0
quote:

steelfighter72 schreef op 26 aug 2019 om 10:11:


banken gaan nu coveren met spaargelden .... moet ff snel pinnen

Als dat toch eens zou kunnen. Als ze met spaargeld gaan coveren, gaat de spaarrente omhoog. Zal toch niet gebeuren, dat door de prijs van Vanadium de rente weer gaat oplopen.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links