Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kiadis Pharma heeft meer geld in kas

AMSTERDAM (AFN) - Kiadis Pharma heeft in de eerste jaarhelft van 2016 de kaspositie stevig verbeterd. Dat bleek vrijdag uit het halfjaarbericht van het beursgenoteerde biotechnologiebedrijf.

De onderneming had eind juni 23,7 miljoen euro in kas tegenover 2,5 miljoen euro een jaar eerder. Kiadis ging op 2 juli vorig jaar naar de beurs in Amsterdam en Brussel. Daarmee haalde het bruto 34,7 miljoen euro op.

Het bedrijf schreef andermaal rode cijfers, hetgeen niet ongebruikelijk is bij een biotechnologiebedrijf zonder omzet. Kiadis zette een negatief resultaat in de boeken van 6,4 miljoen euro, tegenover een verlies van 9,6 miljoen euro een jaar eerder. Het operationeel verlies bedroeg 5,1 miljoen euro. Over de eerste zes maanden van 2015 was dat 11,7 miljoen euro.

Topman Manfred Rüdiger sprak van een ,,extreem drukke periode" vooral vanwege de ontwikkelingen rond het belangrijkste middel ATIR101, tegen leukemie. Het geneesmiddel moet stamceltransplanties mogelijk maken bij patiënten voor wie geen volledig geschikte partner is gevonden.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links