Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Topman: AkzoNobel gaat niet bieden op Axalta

Gepubliceerd op 26 jul 2019 om 19:14 | Views: 2.078

Akzo Nobel 18 okt

84,00 -0,07 (-0,08%)

AMSTERDAM (AFN) - Verfconcern AkzoNobel is niet van plan om een bod uit te brengen op zijn Amerikaanse rivaal Axalta. Dat heeft topman Thierry Vanlancker laten weten in een interview met persbureau Bloomberg. Volgens hem is Akzo nu juist erg zuinig en gericht op het opkrikken van de eigen winstgevendheid. Ook zou Axalta in de ogen van de Akzo-baas momenteel te duur zijn.

Als er een andere partij toeslaat en Axalta koopt "dan kunnen we daar mee leven", aldus Vanlancker. Naar verluidt overwegen branchegenoten Kansai Paint en PPG Industries om een bod te doen, nu Axalta bezig is met het verkennen van zijn strategische opties.

Er wordt de laatste tijd weer druk gespeculeerd over een deal in de verfbranche. AkzoNobel reageerde daar eerder deze maand nog op met de opmerking dat het "op dit moment" niet bezig was met een overnameproces. Ook benadrukte het Nederlandse bedrijf toen al geen druk te voelen om overhaast stappen te zetten.

Twee jaar geleden was Axalta nog in verregaande onderhandelingen met AkzoNobel over een overname. Die gesprekken werden afgebroken toen Nippon Paint een overnamebod deed op Axalta. Gesprekken met de Japanners liepen vervolgens echter op niets uit.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Akzo Nobel 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

Akzo Nobel

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links