Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

KBC verhoogt advies Arcadis

AMSTERDAM (AFN) - KBC Securities verhoogt zijn beleggingsadvies voor Arcadis van hold naar accumulate. Het koersdoel gaat van 17,50 euro naar 18 euro. Volgens KBC heeft het advies- en ingenieursbureau een goed tweede kwartaal gedraaid.

KBC wijst daarbij onder meer op de inning van 19 miljoen euro aan achterstallige rekeningen in Saudi-Arabië door Arcadis. Dat is volgens de Belgische bank een positieve aanjager die niet helemaal door de markt was ingeprijsd. Wel viel de autonome groei wat zwakker uit dan verwacht. De vrije kasstroom was juist beter dan verwacht, terwijl het werkkapitaal verbeterde. De schuld ging duidelijk omlaag.

Tevens stipt KBC de gasfabriek in Brazilië aan die nu technisch operationeel is. Arcadis wil in 2019 de Braziliaanse energiebezittingen verkopen.

ING stelt dat de resultaten min of meer in lijn liggen met de consensus, maar beter zijn dan de voorzichtige verwachtingen van de bank zelf. De vrije kasstroom was beter dan gedacht, geholpen door de Saudische betalingen. ING stelt wel dat de Braziliaanse energiebezittingen een bron van zorg zijn, omdat er nog steeds geen contract is getekend. Arcadis stelt zoals verwacht de desinvestering van die bezittingen uit naar 2019. Bij ING staat het advies op buy, met een koersdoel van 21 euro.

Het aandeel Arcadis noteerde donderdagochtend omstreeks 09.55 uur 11,6 procent hoger op 16,22 euro. Daarmee was Arcadis met afstand de sterkste stijger in de MidKap.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Arcadis
KBC Groep

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links